Glavni grad će Čađenovićima plaćati stan, dok ne renoviraju kuću

“Borićemo se dokle budemo mogli”, kazao je Čađenović
81 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2015. 18:13h

Glavni grad će osmočlanoj porodici Čađenović, koji su u požaru prije dva dana, izgubili krov nad glavom, platiti zakup stana, dok ponovo ne osposobe kuću za život, kazao je direktor Agencije za stanovanje Vladimir Tomović.

On je rekao da će Agencija i Glavni grad obezbijediti sav elektromaterijal, koji je potreban da se kuća renovira, kao i crijep za krov.

“Imamo informaciju da će dobar prijatelj porodice Čađenović obezbijediti cijelu krovnu konstrukciju, a na njima je da angažuju dobrog majstora koji će razvući elektro-instalaciju i sagraditi krov”, kazao je Tomović.

Istakao je da će Glavni grad privremeno smjestiti porodicu na mjesec dana, koliko će, po procjeni Agencije, biti dovoljno da se izgradi kuća.

Radoslav Čađenović kazao je “Vijestima” da su prenoćili kod rođaka i juče ujutro se vratili kući u Hercegnovskoj ulici u Zagoriču da vide šta im je činiti. Ispred kuće, kada ih je posjetila ekipa “Vijesti”, bili su ostaci stvari, u unutrašnjosti su se vidjeli garavi zidovi, a krov i grede su uništeni požarom.

“Druge kuće nemamo. Niko danas ne živi toliko dobro da bi nas mogao primiti da duže živimo kod njega, ali dovoljno je i noć”, kazao je Čađenović. Tvrdi da je uzrok požara stara elektro-instalacija.

“Borićemo se dokle budemo mogli”, kazao je Čađenović.

Čađenovići su otvorili žiro račune za pomoć porodici u CKB banci - 510-2806951210252-97 i u “Societe Generali” 050-0100200036031-64.

Galerija

Bonus video: