Slučaj ubistva Šoškića: Sudija i tužilac se zajedno voze

Na konstataciju da je na rekonstrukciju događaja došao istim vozilom sa tužiteljkom, sudija rekao da je to “neka praksa”
187 pregleda 0 komentar(a)
Željko Bojić, Foto: Jadranka Ćetković
Željko Bojić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 18.02.2015. 12:18h

Sudija Jokan Varagić i tužiteljka Nada Bugarin, u istom automobilu stigli su na rekonstrukciju ubistva Beranca Miroslava Šoškića.

To je juče u u bjelopoljskom Višem sudu kazao policajac Željko Bojić, koji odgovara za smrt dvadesetdvogodišnjaka.

Bojić je rekao da je svojim očima vidio njih dvoje kako skupa dolaze i saopštio da sumnja u pristrasnost Suda, jer je tužilac stranka u postupku.

Njegov branilac Velibor Marković, kazao je da ta činjenica stvara sumnju u pravičnost postupka: “Trebalo je voditi računa o tome, jer je to nedopustivo“, kazao je advokat Marković.

Bojić je bio osuđen na 18 mjeseci zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo tu presudu

Sudija Varagić rekao je da je to bila „neka praksa suda“.

Bojić je u nastavku suđenja rekao da se nije ni primakao Šoškiću, koji je tog 17. decembra 2008. godine bježao od policije.

„Ovaj slučaj je iskonstruisao viši državni tužilac Rifat Hadrović, koji uporno odbija da svjedoči. Akcija policije za Šoškićem je završena prije četiri sata ujutro, a u 4:8 časova Šoškić je preko mobilnog telefona pozvao mog kolegu Ivana Božovića”, kazao je Bojić.

Branilac oštećene porodice advokat Drago Konatar, predložio je saslušanje vještaka hidrometeorološke struke, koji bi se izjasnio na okolnosti vodostaja u noći kada je Šoškić nestao.

O Šoškiću se, nakon 17. decembra, nekoliko dana ništa nije znalo, dok tijelo mladića nije pronađeno u Limu.

Bojić je optužen da je, u svojstvu ovlašćenog lica, držao Šoškića za ruku i nanio mu povrede po licu i glavi, vjerovatno pištoljem...

U prvoj j verziji stradanja, Šoškić se udavio u Limu, a sve povrede po glavi i tijelu, kako je vještačila dr Dragana Čukić, posljedica su udaranja o stijene i kamenje u vodi.

Optužnica je, međutim, uslijedila nakon nalaza dr Miodraga Šoća, čijim je vještačenjem utvrđeno da je smrt bila nasilne prirode, i da je povrede dobio od jako zamahnutog tupo tvrdog predmeta.

Prvobitnom presudom Bojić je bio osuđen na 18 mjeseci zatvora. Apelacioni sud je za isto djelo potvrdio oslobađajuću presudu Bojićevom kolegi i sugrađaninu Adnanu Kožaru.

Suđenje se nastavlja 24. marta.

Bonus video: