Dokazi u okviru slučaja Marta ne valjaju?

“Heroin je oduzet od Radovića 17. januara a na vještačenje poslat tek u septembru
137 pregleda 3 komentar(a)
akcija Marta, Foto: Arhiva Vijesti
akcija Marta, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.02.2015. 12:27h

Advokat Željko Jočić tražio je da se iz spisa predmeta izuzme dokaz o hemijskom vještačenju droge, koja je pronađena kod njegovog klijenta Vladimira V. Radovića.

Jočić je to saopštio u nastavku suđenja optuženima za šverc droge koji su uhapšeni u policijskoj akciji “Marta”. Glavni pretres nastavljen je izvođenjem dokaza pred krivičnim vijećem sutkinje Vesne Pean u Višem sudu u Podgorici

“Heroin, ako je to uopšte i bio, oduzet je od Radovića 17. januara 2013. a na vještačenje je poslat u septembru te godine. Na fotoelaboratu je bila kesa pocijepana, što nije bio slučaj tokom vještačenje, tada je kesa bila čitava, tako da se ne zna koja je droga poslata na vještačenje”, obrazložio je branilac Radovića.

I advokat Ratko Pantović, konstatovao je da okrivljeni Veljko Kovačević kesu sa drogom nije vidio, da ista nije pronađena u njegovom autu i da je za njih nepoznanica odakle se ta kesa pojavila. Pantović je rekao da taj dokaz podmetnut.

Advokat Lazar Ševaljević, predložio je da sud donese naredbu o psihijatrijskom vještačenju optuženog Igora Marinovića, jer je “dugogodišnji korisnik droge”.

“Na dan kada je saslušavan kao osumnjičeni kod tužioca, 13. septembra 2013. godine, narodski rečeno - nije bio sav svoj. Bio je pod uticajem droge kao zavisnik i korisnik, što je uticalo na njegovo psihičko stanje. Toliko je izjavom optužio Dejana Pavićevića, kao što ga ne bi mogao optužiti ni tužilac”, kazao je advokat.

Predloge za psihijatrijsko vještačenje svojih branjenika sudu su predložili advokati Rade Radonjić za Dejana Raškovića, kao i Pantović za Kovačevića.Advokat Lazar Ševaljević, predložio je sudu da donese naredbu da se izvrši psihijatrijsko vještačenje okrivljenog Igora Marinovića, jer je dugogodišnji korisnik droge.

“Na dan kada je saslušavan kao osumnjičeni kod tužioca 13. septembra 2013., narodski rečeno “nije bio sav svoj”. Bio je pod uticajem droge kao zavisnik i korisnik, što je uticalo na njegovo psihičko stanje. Toliko je izjavom optužio Dejana Pavićevića, kao što ga ne bi mogao optužiti ni tužilac”, kazao je advokat.

Predloge za psihijatrijsko vještačenje svojih branjenika, sudu su predložili advokati Rade Radonjić, ističući da se okrivljeni Dejan Rašković, liječio na klinici “Boro Lazić” u Beogradu, kao zavisnik od droge. Advokat Pantović je dodao da treba psihijatrijski vještačiti i okrivljenog Veljka Kovačevića, jer je dugodišnji korisnik narkotika.

Suđenje se nastavlja 24. februara.

Bonus video: