ODBOJKA: ARAPSKA LIGA ŠAMPIONA

Pobjede na startu za Joksimovića i Radunovića

1 komentar(a)
Ivan Joksimović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ivan Joksimović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.04.2019. 14:51h

Crnogorski odbojkaški trener Ivan Joksimović uspješno je startovao sa katarskim El Džaišom u Arapskoj ligi šampiona, koja se od 16. do 26. februara održava u Kairu (Egipat) - tim bivšeg selektora Crne Gore je danas u prvom kolu savladao Šabab Elhosen iz Jordana sa 3:0 (25:18, 25:14, 25:19).

Najbolji poenter u pobjedničkom timu bio je Njemac Kristijan Pampel (21), dok je Novica Bjelica, do skoro srednji bloker, Budvanske rivijere meč završio sa sedam poena.

Zbog povrede skočnog zgloba, u ekipi El Džaiša na ovom prvenstvu nema Bojana Đukića, bivšeg primača Budućnosti.

"Dobili smo lako, što je jako važno s obzirom na to da se igra turnirski sistem i da je u pitanju bila prva utakmica", kazao je za “Vijesti” Joksimović.

Osim Šabab Elhosena, rivali El Džaiša u grupi C su još Al Ahli iz Libije (igra se u petak) i Saham iz Omana (subota). 

Pobjedom je startovao i crnogorski reprezentativac Balša Radunović, koji je sa Darkulaibom iz Bahreina u prvom kolu grupe A pobijedio Banijas iz Ujedinjenih Arapskih Emirata 3:0.

"Ambicije su nam da dođemo do polufinala, ali nemamo pritisak rezultata s obzirom na to da prvi put igramo ovakvo prvenstvo van Katara. Naše ambicije su generalno vezane nacionalno prvenstvo gdje smo trenutno prvi sa velikom željom da i tu ostanemo. Neće nam biti lako jer su nam glavni konkurenti Al Arabi i Rajan kvalitetni timovi sa istim željama i ambicijama", dodao je Joksimović.

Inače, na 31. izdanju Arapske Lige šampiona učestvuje ukupno 19 klubova, podijeljenih u četiri grupe (u dvije su četiri tima, u ostale dvije pet, odnosno šest).

Po završetku takmičenja po grupama, po dvije prvoplasirane ekipe plasiraće se u četvrtfinale (ukršaju se ekipe iz grupa A i C, odnosno B i D).

U prethodnih 30 izdanja ovog takmičenja, najviše uspjeha imali su timovi iz Tunisa (13 titula), ispred egipatskih (osam) i ekipa iz Saudijske Arabije (četiri).

Dva trijumfa imaju irački timovi, a po jedan ekipe iz Libije, Katara i Alžira.