Žrtva plastičnih operacija: Brazilka se nada da će drugima poslužiti kao primjer

“Išla sam na plastične operacije, kao što drugi idu u prodavnicu za namirnice. Željela sam da uklonim rebra kako bih imala tanji struk. Razmišljala sam o tome da odsječem prste na nogama, kako bih mogla da obujem manje cipele”, priča Urač, kojoj je savremena medicina za uljepšavanje na kraju došla glave
277 pregleda 9 komentar(a)
Andresa Urač, Foto: Simplyrecipes.rocks
Andresa Urač, Foto: Simplyrecipes.rocks
Ažurirano: 17.02.2015. 16:33h

Brazilska manekenka Andresa Urač, koja je postala poznata po tome što je svoje tijelo i lice oblikovala u sali za operacije, u razgovoru za CNN priznala je da ju je zavisnost od plastičnih operacija zamalo ubila.

“Imala sam više od deset operacija. Operisila sam nos, jagodice, vilicu. Uvećavala sam usne nebrojeno puta, dva puta ugrađivala implantate u grudi i radila liposukciju takođe dva puta”, ispričala je Urač (27), koja je poznata manekenka i rijaliti zvijezda.

Ona je 2012. godine osvojila drugo mjesto na brazilskom izboru za Miss Bum-Bum, a nakon toga ponude modnih agencija su počele da pristižu.

“Idealizovala sam svoje tijelo, pa je moralo da bude savršeno”, prisjetila se ona tokom intervjua, koji je dala u svom stanu, koji dijeli sa devetogodišnjim sinom.

Tokom razgovora sa novinarom, ona je pokazala sliku koja je napravljena prije operacija, a na kojoj je gotovo neprepoznatljiva.

“Išla sam na plastične operacije, kao što drugi idu u prodavnicu za namirnice. Željela sam da uklonim rebra kako bih imala tanji struk. Razmišljala sam o tome da odsječem prste na nogama, kako bih mogla da obujem manje cipele”, priča Urač, kojoj je savremena medicina za uljepšavanje na kraju došla glave.

U novembru, prošle godine primljena je u bolnicu zbog sepse, nakon čega je nekoliko nedjelja provela na intezivnoj njezi, a potom u kolicima.

Razlog je njena želja za većim oblinama u butinama, zbog čega je uzela preveliku dozu steroida, a zatim u noge ubrizgala hidrogel i plastiku poznatu kao PMMA, što je prouzrokovalo da mišići u njenim nogama počnu da trule.

U njenim butinama ostale su rupe i veliki ožiljci, a čak i nekoliko mjeseci nakon što je primljena u bolnicu, njena zdravstvena situacija nije stabilna.

“Kada je ubrizgala masu za uvećavanje mišića, uzela je deset puta veću dozu od dozvoljene. To je ubrizgano u mišiće, salo i kožu, pa se veoma teško uklanja iz organizma”, objašnjava njen trenutni doktor Felipe Tozaki, zbog čega i sada mora da dolazi na redovne kontrole.

Nakon lošeg publiciteta, vlasti u Brazilu odbile su obnavljanje licence za korišćenje hidrogela svim plastičnim hirurzima, a Urač radi na sprečavanju novih žrtava.

“Nadam se da će moje povrede, rupe na nogama poslužiti kao primjer ženama i upozoriti ih na veliki rizik. Morate poštovati limite i granice svog tijela”, poručila je ona.

Bonus video: