LGBT Forum Progres podnio krivičnu prijavu zbog govora mržnje

1 komentar(a)
Facebook, Foto: Shutterstock
Facebook, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.02.2015. 13:56h

Nevladina organizacija "LGBT Forum Progres" podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici krivičnu prijavu protiv L.S. (1988) iz Podgorice zbog krivičnog djela "rasna i druga diskriminacija".

Kako je saopšteno iz te NVO L.S. je 13. februara na svom profilu na društvenoj mreži Facebook postavio status disriminatorske i prijeteće sadržine prema LGBT zajednici.

"Tragom teksta koji je objavljen i na portalu Vijesti, o članu LGBT zajednice kojeg je, prema navodima, u Kliničkom centru Crne Gore ismijavao, vrijeđao i povrijedio medicinski tehničar, S.L. je objavio sledeći status: "...on je došao u Klinički centar zbog "intervencije koja je relativno prisutna kod LGBT osoba". To je, ujedno i odgovor kako je medicinski tehničar znao da se radi o gej osobi... Trebalo bi naoružati osoblje KBC-a, da pucaju kad im neko dođe na ovakve intervencije! Greota da se pederčine muče s rasvjetanim anusima!!!"", navodi se u saopštenju NVO "LGBT Forum Progres".

Dodaju da je ovakvim javnim pisanjem, LS. propagira mržnju i netrepeljivost po osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta

"Građanin S.L., u svom obraćanju, dodatno predlaže da se osoblje Kliničkog centra naoruža, kako bi pucalo na LGBT osobe koje dođu na ovakve intrevencije, otvoreno pozivajući na ubijanje LGBT osoba. LGBT Forum Progres je, u skladu sa tim, pozvao ODT da provjeri da li postoji elemenata još nekog od krivičnih djela prepoznatih KZCG", navodi se u saopštenju.

Bonus video: