Tužilaštvo provjerava poslovanje Zetatransa

"Nećete naći nikog u Zetatransu ko će vam to komentarisati", kazao je Racković
147 pregleda 2 komentar(a)
Zetatrans, Foto: Zetatrans.co.me
Zetatrans, Foto: Zetatrans.co.me
Ažurirano: 16.02.2015. 19:14h

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo provjerava poslovanje preduzeća “Zetatrans” sa firmama “Vuk petrol” i “A-KOP”. To je “Vijestima” nezvanično potvrđeno iz tužilaštva i Uprave policije.

Prema informacijama iz tužilaštva, postupak je u fazi zviđaja, a postupaju po krivičnoj prijavi bivšeg direktora pravnog sektora u AD “Zetatransu” Steva Miloševića, koja im je stigla krajem novembra.

"Mi smo policiji dali nalog za prikupljanje podataka, ali još nemamo povratnu informaciju od njih”, rečeno je “Vijestima” u tužilaštvu.

U policiji je nezvanično “Vijestima” rečeno da je iz tih preduzeća izuzeta njihova poslovna dokumentacija. Dobro upućeni izvor iz Zetatransa, kazao je da tužilaštvo postupa po dvije prijave - anonimnoj, u kojoj je navodno ukazano na moguće sumnjive finansijske transakcije sa firom “A-KOP”, vrijedne nekoliko stotina hiljada eura.

Milošević je specijalnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv izvršnog direktora “Zetatransa” Antona Turka i njegovog zamjenika Dragana Rackovića, optužujući ih da su preduzeću 'Vuk petrol' iz Kotora omogućavali da u dužem vremenskom periodu neovlašćeno i nezakonito uzimaju gorivo ispod carinskog nadzora.

Milošević je u krivičnoj prijavi, između ostalog, napisao da je služba za sprečavanje krijumčarenja Uprave Carina u maju 2012. godine otkrila da je iz carinskog skladišta za tečna goriva, neovlašćeno, bez plaćene carine, akcize i PDV-a, uzeto 1.541.025 litara goriva (50 cisterni), čiji je vlasnik “Vuk petrol”.

Racković prije nije želio da komentariše informaciju o policijskim provjerama, tvrdeći da se to ne dešava.

"Nećete naći nikog u Zetatransu ko će vam to komentarisati”, kazao je on.

Turk nije odgovarao na poziv novinara “Vijesti”.

Milošević, takođe, u podgoričkom Osnovnom sudu, vodi spor protiv “Zetatransa”, optužujući ih za nezakonit otkaz i mobing, koji je, kako tvrdi, dobio zbog ukazivanja na nepravilnosti i nezakonit rad u poslovanju “Zetatransa”.

Bonus video: