U Meštrovićevom Zagrebu djela Ogista Rodena

Riječ je o “uzvratnoj posjeti” dogovorenoj nakon Festivala hrvatske kulture u Francuskoj “Croatie, la voici”, tokom kojeg je prije tri godine u pariškom Muzeju “ Roden ” bila postavljena izložba skulptura Ivana Meštrovića
100 pregleda 0 komentar(a)
Ogist Roden (Novina)
Ogist Roden (Novina)
Ažurirano: 16.02.2015. 16:53h

Pod nazivom “Roden u Meštrovićevom Zagrebu”, u zagrebačkom Umjetničkom paviljonu petog maja otvara se velika izložba francuskog vajara Ogista Rodena, sa sedamdesetak njegovih umjetničkih djela, među kojima su i proslavljena remek djela “Mislilac”, “Poljubac", “Vrata pakla", “Bronzano doba”, “Čovjek koji hoda”.

Riječ je o “uzvratnoj posjeti” dogovorenoj nakon Festivala hrvatske kulture u Francuskoj “Croatie, la voici”, tokom kojeg je prije tri godine u pariškom Muzeju “ Roden ” bila postavljena izložba skulptura Ivana Meštrovića.

Ove se godine Francuska predstavlja u Hrvatskoj, na festivalu “Rendez-vous”, a Rodenova izložba biće jedan od njegovih najvećih projekata. Osim u Zagreb,

Rodenova djela stižu u Split, gdje će se osmog maja u Galeriji Meštrović otvoriti opsegom manja, ali takođe značajna izložba “Rodenova Meditacija u Splitu”.

Bonus video: