Potvrđene presude: Berancima 52 godine zatvora za ubistvo Vasovića

Zbog krivičnog djela "teško ubistvo u pokušaju" i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih naprava Milošević je osuđen na 19 godina i 4 mjeseca, Vujović na 18 godina 4 mjeseca zatvora, dok je Vešović, zbog krivičnog djela "ubistvo" osuđen na 14 godina i 4 mjeseca zatvora
335 pregleda 8 komentar(a)
Zoran Vasović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Zoran Vasović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.02.2015. 14:19h

Beranci Darko Milošević, Petar Vujović i Goran Vešović osuđeni su u Višem sudu u Bijelom Polju, u ponovljenom suđenju, na ukupno 52 godine zatvora, zbog ubistva sugrađanina Zorana Vasovića i ranjavanja dvoje sugrađana.

Vasović je ubijen 30. decembra 2012. godine, ispred diskoteke "Klub 29". Njima su izrečene iste kazne kao i na prethodnom suđenju.

Darko Milošević

Zbog krivičnog djela "teško ubistvo u pokušaju" i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih naprava Milošević je osuđen na 19 godina i 4 mjeseca, Vujović na 18 godina 4 mjeseca zatvora, dok je Vešović, zbog krivičnog djela "ubistvo" osuđen na 14 godina i 4 mjeseca zatvora.

Petar Vujović

Milošević i Vujović krivi su i za pokušaj ubistva Nikole Vuksanovića i Anđele Obradović, koji su bili u društvu Vasovića, dok je Vešović, izmijenjenom optužnicom, oslobođen tog dijela odgovornosti.

Sudija Vidomir Bošković je kazao da su optuženi bili uračunljivi, i svjesno htjeli izvršenje, znajući posledice i težinu djela.

Obrazlažući presudu sudija Vidomir Bošković je kazao da su sva trojica bili uračunljivi u trenutku vršenja djela i htjeli njegovo izvršenje.

"Odbrana Vešovića i Miloševića je bila gotovo identična i u ponovljenom suđenju, dok je Vujović promijenio iskaz, tvrdeći u ponovljenom suđenju da je pucao ali ne u Vasovića već u pravcu Vuksanovića, zbog ranijih razmirica sa njim. Milošević i Vujović su pucali prvi, dok je Vasović odlazio, a Vešović je nakon toga prišao i pucao. U tom trenutku Vasović bio još živ i nalazio se u ležećem položaju oslonjen leđima na podlogu.

Bonus video: