ŠESTI MEĐUNARODNI FESTIVAL

Knjižara Karver raspisala konkurs za najbolju kratku priču

63 pregleda 0 komentar(a)
karver, banja, Foto: Arhiva Vijesti
karver, banja, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.02.2015. 13:45h

 Knjižara Karver raspisala je šesti međunarodni konkurs za kratku priču Vranac – najbolja kratka priča 2015., na koji će zainteresovani autori moći da se prijave od sjutra. Kako je saopšteno iz Karver-a, priče se mogu slati preko aplikacije na veb stranici www.karver.org do 17. maja, a konkurs će biti najavljen na portalima u Crnoj Gori i u regionu.

“Nakon okončanja konkursa, 20 najboljih priča biće objavljeno na veb stranici www.odaklezovem.com, a biće dodijene tri ravnopravne nagrade za najbolju kratku priču”, navodi se u saopštenju. Iz Karvera su kazali da je konkurs Vranac – najbolja kratka priča, jedan od najprestižnijih konkursa u regionu.

“U prethodnih pet godina, preko internet aplikacija stiglo je više od četiri hiljade priča pod šifrom. Konkursi su objavljeni u crnogorskim i regionalnim časopisima, novinama i na portalima”, podsjeća se u saopštenju. Kako se dodaje, dvije knjige Vranac – najbolja kratka priča 2010 i 2011. i na veb stranici www.odaklezovem.com do sada je objavljeno 110 priča, nagrađano je 16 učesnika koje je žiri u sastavu Enver Kazaz, teoretičar književnosti, Teofil Pančić, književni kritičar i publicista i Božo Koprivica, knjievnik, jednoglasno izabrao kao najbolje.

Zainterosavini autori više informacija o konkursu mogu pronaći na veb stranici www.karver.org,i putem e-maila na adresu info.vranac@gmail.com. Pokrovitelj konkursa i nagrada i ove godine je 13. jul - Plantaže, proizvođač vrhunskih crnogorskih vina.

Preporučujemo za Vas