Podgorica: U požaru na Vrelima ribničkim izgorjela baraka

Požar je prijavljen u 13 časova, a lokalizovan 17 minuta kasnije. U intervenciji je učestvovalo sedam vatrogasaca sa dva vozila
66 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2015. 15:21h

Baraka i pomoćna prostorija Iskrema Gušara izgorjeli su u požaru, koji se dogodio danas u naselju na Vrelima ribničkim u blizini azila za pse.

Iz Službe zaštite i spasavanja "Vijestima" je saopšteno da nije bilo povrijeđenih u požaru, ali da je pričinjena veća šteta.

Kako su pojasnili, požar je prijavljen u 13 časova, a lokalizovan 17 minuta kasnije. U intervenciji je učestvovalo sedam vatrogasaca sa dva vozila.

To je treći put u proteklih mjesec i po dana da se dogodi požar u tom naselju.

Kuća Velije Murića izgorjela je u blizini azila u noći između 29. i 30. decembra prošle godine, a komšije koje su primijetile požar uspjele su na vrijeme da probude četvoročlanu porodicu.

Drvena dvospratnica je uništena, a vlasnik je kazao da ni policajci nijesu mogli da otkriju uzrok požara.

Nekoliko dana kasnije, prvog dana ove godine, u Kampu 2 na Koniku izgorjele su tri barake, a oko 25 Roma ostalo je bez krova nad glavom.

Mještani tog naselja tvrdili su da se, zbog jakog sjevernog vjetra, oko podneva zapalio šporet u jednoj od baraka i da se vatra ubrzo proširila i na dvije obližnje u kojima je bilo male djece.

Galerija

Bonus video: