Šok u Podgorici: Volej star pobijedio Budućnost!

74 pregleda 2 komentar(a)
Budućnost - Volej star, Foto: Odbojkaški savez  Crne Gore
Budućnost - Volej star, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 14.02.2015. 17:19h

S obzirom na to u kakvom se finansijskom, organizacionom, ali i igračkom stanju nalazi klub, to se više i ne može smatrati čudom, ali jeste veliko iznenađenje.

Nakon skoro četiri godine, odbojkaši Budućnosti doživjeli su prvi poraz na domaćoj sceni od neke ekipe koja nije Budvanska rivijera, ne računajući prošlu sezonu, u kojoj su ligaški dio igrali sa drugim timom - "skalp" Podgoričanima je uzeo nikšićki Volej star, i to u Podgorici sa 3:0 (25:21, 25:20, 25:19), u utakmici 7. kola Prve muške lige.

Prije Volej stara, osim Budvana, Studentski centar je 19. februara 2011. godine posljednji bio bolji od Budućnosti.

Iako je od nekadašnjeg trostrukog šampiona državne zajednice Srbija i Crne Gora, te dvostrukog prvaka nezavisne Crne Gore i učesnika Lige šampiona ostalo samo ime, Budućnost je, čini se, porazom od Volej stara dotakla dno.

Strugar, Radović, Bošković i Tatar su prošli skoro sve nacionalne selekcije, u podgoričkom timu igraju kadetski i juniorski reprezentativci, ali je, izgleda, i to postalo nedovoljno da "plavi" barem u Crnoj Gori bilježe očekivane pobjede.

Volej star je, sa druge strane, zasluženo pobijedio (četvrti put u sezoni), a do najvažnije pobjede u klupskoj istoriji ekipa Vladimira Đokića je znala kako da dođe.

Sjutra se u Nikšiću sastaju Sutjeska i Bar volej (18 sati), dok je meč između Budvanske rivijera i Jedinstva odložen za srijedu.

Budućnost – Volej star 0:3 (21:25, 20:25, 19:25)

Podgorica - Dvorana: OŠ “Dragiša Ivanović”. Gledalaca: 50. Sudije: Dragana Vučinić i Vladimir Janjević (oboje iz Podgorice).

Budućnost: Tatar, Šćepanović, Radusinović, Zvicer, Jelić, N. Vidić, Bošković, Vlahović, A. Vidić, Radović B, Brajković, Strugar. Trener: Balša Radulović

Volej star: Marojević, Bajović, Cebalović, Novović, Banićević, Batrićević, Tadić, Crnogorac, Nikolić, Matković, Božović (libero), Ivanišević. Trener: Vladimir Đokić.

Bonus video: