Zašto se Milić nije oglašavao o korupciji u Budvi?

Srđanu Miliću se u partijskoj bazi u Budvi prigovara zavisan odnos od Svetozara Marovića, bez čijeg se amina nijedan posao ne može obaviti. Zato je zaslužio nadimak - mali Sveto
56 pregleda 38 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.02.2015. 12:44h

Osipanje funkcionera i članova Socijalističke narodne partije(SNP) inicirano odlaskom Alekse Bečića, nije zaobišlo ni Budvu. Na posljednjoj sjednici Glavnog odbora tu partiju napustio je šef odborničkog kluba, odbornik Mijomir Pejović. Argumentacija kojom je obrazložio napuštanje stranke je intrigantna, našla se na naslovnicama medija i dodala vjetar u leđa članovima partije koji lidera Srđana Milića optužuju za „nejasnu“ saradnju sa Demokratskom partijom socijalista.

To je prvi put da se neko iz budvanskog SNP-a oglasi tim povodom i optuži vrh stranke za opstruiranje njihovih nastojanja da rasvijetle brojne zloupotrebe lokalne vlasti u Budvi.

U budvanskom parlamentu SNP je donedavno raspolagao sa tri odbornička mandata osvojena na posljednjim lokalnim izborima. Iako malobrojna, ova grupacija narodnih predstavnika isticala se u incijativama za preispitivanje poslova koje je vlast realizovala u Budvi, od prodaje državnog zemljišta pod posebnim uslovima, preplaćenih infrastrukturnih projekata, sumnjivih tendera, davanja garancija za kredite nepoznatim inostranim firmama i raznih drugih poslova.

Njihove istrage o razmjerama korupcije i kriminala, rezultirale su krivičnim prijavama protiv odgovornih čelnika budvanske vlasti koje su završile u u fiokama tužilaštva, gdje godinama čekaju na epilog. Nijedna od afera koje godinama potresaju Budvu i obilježavaju burne skupštinske rasprave u turističkoj prijestonici, nije istražena do kraja.

Milić, iako je Budvanin koji veoma dobro poznaje situaciju u ovom gradu i zna o čemu njegovi partijski drugovi govore, nije se oglašavao tim povodom.

Budva

Ime Srđana Milića vezuje se za mnoge investicije u Budvi, koje se ne mogu dokazati. Poslove, navodno, vodi sa rođacima koji su u razgranatim kumovskim vezama sa istaknutim funkcionerima DPS-a. Miliću se prigovara zavisan odnos od Svetozara Marovića, potpredsjednika DPS-a i najuticajnije političke ličnosti u Budvi, bez čijeg se amina nijedan posao, politički ili neki drugi, ne može obaviti. Zato je Milić zaslužio nadimak - mali Sveto.

Među članovima partije vlada uvjerenje da je izbor Srđana Milića za šefa partije 2006, nakon ostavke Predraga Bulatovića, poguran i od budvanskih moćnika kojima on zato duguje, kaže jedan od sagovornika Monitora...

Opširnije čitajte u novom broju nedjeljnika "Monitor"...

Bonus video: