Fotografija zbog koje ni Facebook nije znao šta da radi

"Zar ne mislite da je glupo što muškarci mogu da pokazuju bradavice dok za žene važi suprotno pravilo? To čak nije problem Facebooka, nego kultura"
53 pregleda 7 komentar(a)
Džejd Bil, Foto: Facebook
Džejd Bil, Foto: Facebook
Ažurirano: 14.02.2015. 11:58h

Kada je fotografkinja Džejd Bil postavila na Facebook fotografiju majki koje doje, bila je iznenađena odgovorima ljudi koji su stizali sa svih strana svijeta.

Džejd fotografiše žene već 15 godina, a inspirisao ju je sopstveni nagi portret dok je dojila sina i bila 40 kilograma teža. Upravo ju je ta fotografija podstakla da karijeru posveti slavljenju ljepote, mana, različitih oblika tijela i ranjivosti svih majki.

"Ova fotografija je brzo postala viralna. Mnogi muškarci su mi zasuli inboks porukama da je uklonim, iako sam cenzurisala bradavice i genitalije baš zato što mi je Facebook pređašnje fotografije brisao.“

Zanimljivo je da je neko primijetio da jedna bradavica nije bila zamagljena, zbog čega je fotografija prijavljena i naravno, uklonjena.

"Zar ne mislite da je glupo što muškarci mogu da pokazuju bradavice dok za žene važi suprotno pravilo? To čak nije problem Facebooka, nego kultura. Voljela bih da mogu da postavim fotografije nagih majki u činu dojenja, ali voljela bih i da svi Amerikanci redefinišu svoju vezu sa ženskim grudima i slave golo tijelo, njegove različite oblike bez potrebe da ga etiketiraju kao ’vulgarno’ i ’odvratno’“, kaže ona za “Kosmpolitan“.

Na kraju Džejd je ispravila svoju grešku i u potpunosti cenzurisala fotografiju koja se i dalje nalazi na njenoj stranici na Facebooku, piše Superžena.net

Bonus video: