KARATE SAVEZ CRNE GORE

Žarko Raković i Slavenko Bajić selektori u borbama, Bukiliću potvrđen mandat u katama

Dragoljub Fatić je imenovan za direktora reprezentacija u KSCG. On je i sportski direktor Balkanske karate unije
282 pregleda 3 komentar(a)
Žarko Raković, Foto: Zoran Đurić
Žarko Raković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.02.2015. 18:27h

Upravni odbor Karate saveza Crne Gore je na osmoj sjednici imenovao selektorski tim u novom četvorogodišnjem mandatu.

Slavenko Bajić će i u naredne četiri godine biti selektor seniora i mlađih seniora, ali umjesto Dragoljuba Fatića, selektor seniorki i mlađih seniorki je Žarko Raković, trofejni trener najboljeg crnogorskog karate kluba, Omladinca.

Za selektora u katama seniora, seniorki i mlađih seniora i mlađih seniorki ponovo je mandat povjeren Jugoslavu Bukiliću.

Dragoljub Fatić, koji je od 2006. godine u tandemu sa Bajićem ostvario sjajne rezultate, imenovan je za direktora karate reprezentacije Crne Gore, pa će u četvorogodišnjem mandatu ispunjavati obaveze iz Pravilnika o radu reprezentativnih selekcija KSCG. Fatić je i sportski direktor Balkanske karate unije.

Selektorski tim, Bajić, Fatić, Bukilić, sa uspjehom je crnogorski karate vratio u sam evrospki vrh. Od 2006. godine su osvojili četiri seniorske evropske medalje, čak 22 sa EP za kadete, juniore i mlađe seniore (4 zlatne, tri srebrne i 15 bronzanih), a doprinijeli su i osvajenju brojnih medalje sa svjetskih prvenstava u uzrastima kadeta, juniora i mlađih seniora.

Rakovića su rezultati preporučili za mjesto selektora, on je sa puno uspjeha radio kao reprezentativni i trener u podgoričkom KK Omladinac. Takmičari njegovog kluba, Omladinac, osvojili su tri posljednje seniorske evropske medalje, a na prthodnog vikenda završenom 42. EP u Cirihu, sve tri medalje osvojili su njegovi takmičari, mlađi senior Vladimir Jović je bio zlatni, a mlađa seniorka Jelena Maksimović i junior Mario Hodžić su zaslužili bronzane medalje.

Preporučujemo za Vas