Lakić je napadača odmah prepoznala

Na prepoznavanju bilo pet osoba sličnog izgleda, ali je Lakić odmah pokazala na Buškovića
161 pregleda 3 komentar(a)
Ivan Bušković, Foto: Vesko Belojević
Ivan Bušković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.02.2015. 18:45h

Pomoćnik načelnika podgoričkog Centra bezbjednosti Branislav Živković rekao je juče da nema saznanja da je bilo neregularnosti u postupanju policije prema Ivanu Buškoviću, osuđenom za napad na novinarku “Vijesti” Oliveru Lakić .

To je rekao u nastavku procesa protiv šestorice optuženih za davanje lažnog alibija Buškoviću.

Nikola Bušković, brat Ivana Buškovića i njihovi drugovi Dragoslav Perazić, Ivan Siništaj, Borko Čađenović, Branko Bašović iSimo Đurović optuženi su da su 28. maja 2012. lagali pred sudom i svjedočili da je Ivan Bušković 7. marta 2012. godine u vremenu od 21 do 22 časa sa njima igrao fudbal. Tada je Lakić napadnuta.

Policajac Petar Šćepanović, koji je bio prisutan kada je Lakić označila Buškovića kao napadača, naveo je da je u sobi za prepoznavanje tada bilo pet osoba sličnog izgleda, ali da je Lakić odmah pokazala na Buškovića.

“Nakon toga, zamolila je da malo osvijetlimo prostoriju i da ga primaknemo staklu, da bi mogla dobro da ga vidi da se ne bi ogriješila i tada je Lakić definitivno prepoznala njega kao izvršioca”, rekao je, između ostalog, Šćepanović.

Dio optuženih ispred Osnovnog suda u Podgorici

Odgovarajući na pitanja branilaca, Šćepanović je rekao da niko do tada u njegovom prisustvu nije tražio dodatno osvjetljenje tokom prepoznavanja, ali da je sve urađeno uz saglasnost tužioca koji je bio prisutan.

Šćepanović i Živković su takođe, odgovarajući na pitanje branilaca, naveli i da ne znaju zašto je Bušković označen kao osumnjičeni za napad na Lakić .

Sudija nije dozvolila da policajci odgovore na pitanje - zašto su Buškovića navodno tukli tri sata u policiji nakon napada na Lakić .

Bašović je potom glasno kazao “Sve je to montirano i nije zakonski rađeno”.

Suđenje se nastavlja 18. marta.

Za krivično djelo davanje lažnog iskaza zaprijećena je kazna od tri mjeseca do pet godina zatvora.

Olivera Lakić

Iako je Bušković pravosnažno osuđen zbog napada na Lakićevu, motiv nikada nije utvrđen.

U pravosnažnoj presudi sutkinja Željka Jovović navela je da su njegovi drugovi - "fudbaleri”, lažno svjedočili, pa je tužilaštvo podiglo optužni predlog protiv njih.

Lakićeva je od februara 2011. meta uznemiravanja i prijetnji, a kasnije i fizičkog napada.

Bonus video: