Feninger zlato u veleslalomu, Hadžić nastupa sjutra

4 komentar(a)
Ana Feninger, Foto: Reuters
Ana Feninger, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.02.2015. 23:05h

Austrijanka Ana Feninger je najbolja veleslalomašica na svijetu. Ona je do treće medalje na Svjetskom prvenstvu u Biver Kriku a drugog zlata, došla furioznim nastupom u obje vožnje (2:19,16 minuta). Zahvaljujući nevjerovatnom nastupu u drugoj seriji srebro je zaslužila Njemica Viktorija Rebensburg sa 1,4 sekunde zaostatka za pobjednicom.

Bronzana medalja pripala je Šveđanki Džesiki Lindel Vikarbi (2:20,65).

Fantastična Slovenka Tina Maze je bila peta, pa će sa identičnim skorom sa Feninger u slalomu 14. februara sa Austrijankom voditi borbu za najuspješniju skijašicu šampionata u Koloradu.

Jedina crnogorska predstavnica na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju, Ivana Bulatović, ostala je bez plasmana u veleslalomu Biver Krika. Bulatović je bila direktna učesnica finalne trke, ali je sa startnim brojem 105, bila među pet takmičarki koje su diskvalifikovane nakon prve serije. Bulatović će priliku da ostvari plasman imati u slalomu 14. februara.

U kvalifikacijama za sjutrašnji veleslalom naši skijaši Tarik Hadžić i Bojan Kosić nijsu bili među prvih 25. Hadžić je sa zaostatkom od 13,06 sekundi bio 57, ali će u finale zahvaljujući FIS rejtingu. Kosić je diskvalifikovan u drugoj vožnji.

Bonus video: