Džordž Lukas najbogatiji holivudski mogul,

Lukas je “težak” 5,4 milijardi dolara, od čega je većinu (četiri milijarde) zaradio prodajom svoje produkcijske kompanije Lucasfilma
59 pregleda 0 komentar(a)
lukas, Foto: Unrealitytv
lukas, Foto: Unrealitytv
Ažurirano: 12.02.2015. 17:56h

Kreator “Star Wars” franšize Džordž Lukas najbogatiji je holivudski mogul, pokazalo je istraživanje singapurske organizacije Wealth-X.

Prema njihovim podacima Lukas je “težak” 5,4 milijardi dolara, od čega je većinu (četiri milijarde) zaradio prodajom svoje produkcijske kompanije Lucasfilma Disneyu 2012. Lukas je takođe profitirao od produciranja šest (i režiranja četiri) Star Wars filma, kao i prodaje raznih predmeta vezanih za franšizu i “spin-off” materijala.

Iza Lukasa je israelski producent Arnon Milčan, zaslužan za filmove “Once Upon a Time in America” i “Pretty Woman”, čija produkcijska kuća potpisuje filmove “LA Confidential”, “Mr and Mrs Smith” i “Fantastic Mr Fox” između ostalih.

Tek na trećem mjestu, što je mnoge iznenadilo, našao se Stiven Spilberg, poznati režiser čiji Dreamworks studio je između ostalih lansirao i filmove o Transformersima. Na spisku nema žena, a većina imena ima preko 50 godina. Najmlađi je 40-ogodišnji Rajan Kavanag.

Njegova produkcijska kuća “Relativity Media” bila je uključena u rad na filmovima kao što su “American Gangster”, “A Serious Man” i “The Social Network”. Džejms Kameron, režiser dva filma koji su imali najveću zaradu svih vremena - “Avatara” i “Titanica” zauzeo je deseto mjesto na listi na kojoj su među prvih deset još Ostin Herst, Džefri Kacenberg, Tomas Tul, Džeri Brukhajmer i Stiv Tiš...

Bonus video: