CRNA GORA I NA SKIJAŠKOJ MAPI

Eldar Salihović dominantno slavio na Bjelašnici

Salihović je dominantno pobijedio u oba slaloma na Bjelašnici u konkurenciji 80 takmičara iz sedam država
4 komentar(a)
Eldar Salihović, Foto: Credits: Haris BEGIC
Eldar Salihović, Foto: Credits: Haris BEGIC
Ažurirano: 12.02.2015. 17:23h

Najperspektivniji crnogorski skijaš Eldar Salihović pokazao je na 15. FIS kupu "Djeca za mir u svijetu", zašto je izabran za najboljeg mladog sportistu Pljevalja.

Salihović je dominantno pobijedio u oba slaloma na Bjelašnici u konkurenciji 80 takmičara iz sedam država.

I ne samo da je slavio, već je to u konkurenciji skijaša do 16 godina uradio na dominantan način pobijedivši juče u slalomu za 5,5 sekundi ispred prvog pratioca, da bi danas drugoplasiranog ostavio cijelih šest sekundi u tehnički najzahtjevnijoj disciplini.

"Svi su bili zatečeni sjajnim Eldarovim nastupima i čak su išli da provjeravaju sat. Ipak, sve je bilo u redu, samo što konkurencija nije očekivala da Crna Gora ima tako kvalitetnog skijaša", naglasio je Slovenac Matic Jeraša, Eldarov trener.

A da uspjeh Salihovića na Bjelašnici nije slučajan, mladi Pljevljak je pokazao sredinoim januara na jednom od najprestižnijih takmičenja u uzrastu do 16 godina, "Vratna 2015" u Slovačkoj, u kojoj je među 200 najboljih evropskih skijaša tog uzrasta osvojio bronzanu medalju.

A Eldarov uspjeh nije bio usamljen na Bjelašnici, pošto su njegove reprezentativne koleginice Bojana Milošević i Jelena Vujičić bile srebrne. Milošević do 16, a Vujičić do 14 godina.

Preporučujemo za Vas