Nebojša Savić: Kajem se što sam ubio druga

Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom je Nebojša Savić osuđen na 15 godina zatvora. U tom dijelu predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje
105 pregleda 4 komentar(a)
Nebojša Savić, Foto: Vesko Belojević
Nebojša Savić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.02.2015. 07:56h

Nebojša Savić priznao je juče da je 2011. ubio Bugarina Rastislava Cvetkova, ali je rekao da ne priznaje optužnicu i da se stvari nijesu odigrale kako je napisano u tom dokumentu.

U Višem sudu juče je počelo ponovljeno suđenje Nebojši i njegovom bratu Gaju, optuženom da je pomagao prilikom tog ubistva.

Nebojša Savić ponovio je da je policija pokušala da ih likvidira i prisili da potpišu neistinite iskaze.

"Kriv sam, osjećam krivicu što sam ubio mog druga i prijatelja Rosija, kajem se i kajaću se do kraja života, ali ne priznajem optužnicu", rekao je Nebojša Savić.

Naglasio je Gajo nije pomagao u ubistvu, kao ni u skrnavljenju leša, kako se to navodi u optužnici.

"Nakon slinih uvreda, pukao sam. Dohvatio sam nož i napao Rosija. Ne sjećam se koliko puta sam ga putao ubo nožem, prije nego što sam se zaustavio i postao svjestan šta radim. Jedva sam zaustavio ruku", kazao je.

Njegovom bratu sudi se u odsustvu, jer je u prethodnom postupku oslobođen optužbe za pomaganje u ubistvu i nalazi se na slobodi. Tokom ovog postupka, nedostupan je crnogorskom pravosuđu.

Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom je Nebojša Savić osuđen na 15 godina zatvora. U tom dijelu predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Bonus video: