Vešović da se javno izvini zbog vrijeđanja novinara "Vijesti"

Raduloviću je dosuđeno 2.000 eura zbog duševnih bolova...
171 pregleda 3 komentar(a)
Marko Vešović (Novina), Foto: Internet
Marko Vešović (Novina), Foto: Internet
Ažurirano: 11.02.2015. 20:37h

Urednik u “Vijestima” Slavko Radulović dobio je sudski spor protiv Marka Vešovića, autora uvredljivog teksta “Ućerivač zorta”.

U tom tekstu Vešović je, bez povoda, novinara nazvao "Kesedžijin hrt", "siledžija", "smeće"...

To je odluka sutkinje Branke Zeković, koja je djelimično usvojila tužbeni zahtjev Radulovića, dosuđujući mu 2.000 eura odštete zbog pretrpljenih duševnih bolova i povrede ugleda i časti.

Ukoliko presuda postane pravosnažna, Vešović je obavezan da javno objavi izvinjenje Raduloviću u nekom štampanom mediju koji izlazi na teritoriji Crne Gore.

U obrazloženju odluke piše da je sud cijenio kao istinite iskaz Radulovića i nalaz vještaka i utvrdio da tekst sadrži niz uvredljivih riječi upućenih tužiocu kojim se grubo vrijeđa njegova čast i ugled.

Slavko Radulović, foto: Luka Zeković

“Sud nalazi da je u konkretnom slučaju tuženi iznio negativne vrednosne sudove koji su uvredljivi preko razumne mjere i koji nijesu bili upućeni samo javnosti, već mu je cilj bio povreda i omalovažavanje ličnosti tužioca”, navodi se, između ostalog, u presudi.

Dodaje se i da je sud smatrao da bi veća suma od dosuđene, a koju je Radulović tražio, predstavljala njegovo neosnovano bogaćenje, a imajući u vidu da kod Radulovića nije nastupio teži i trajniji poremećaj psihičkog integriteta.

Sutkinja je ranije prekinula postupak prema “Pobjedi”, koja je objavila Vešovićev tekst, jer je bila u stečaju, a autoru postavila privremenog zastupnika Nebojšu Golubovića, jer se više od dvije godine nije odazivao pozivima suda.

Radulović je ranije kazao da Vešovića nikada u životu nije vidio, da je ničim izazvan iznio mnoštvo uvreda na njegov račun i da zato vjeruje da iza njegovih uvreda stoji neko drugi, o kome je kao novinar pisao.

Bonus video: