"Porodica je za poslove znala, sin bio direktor"

Dudić je ubijen krajem maja 2010. na terasi kafea na starogradskom trgu u Kotoru
274 pregleda 3 komentar(a)
Zoja Dudić, Foto: Zoran Đurić
Zoja Dudić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.02.2015. 12:18h

Punomoćnik Hipo Alpe Adria lizinga Zoran Mijović, kazao je juče da je cijela porodica pokojnog Dragana Dudića Frica znala za njegove poslove, što, kako je rekao, potvrđuje činjenica da je njegov sin Damjan Dudić bio izvršni direktor jedne od kompanija ubijenog Kotoranina.

Mijović je to saopštio u ponovljenom sporu, koji je Fricova udovica - Zoja Dudić pokrenula kako bi vratila dio imovine koja je prešla u vlasništvo Hipo Alpe Adria lizinga zbog neplaćenih kredita njenog pokojnog supruga.

Punomoćnik Dudićeve djece Boris Vukašinović, na prethodnom ročištu dostavio je izjašnjenje u kome piše da je Dudićev sin bio “samo” formalno izvršni direktor “Flipside trading company”, da je ostupao po nalozima svog oca i da nije bio upoznat sa sadržinom papira koje je potpisivao.

Tako se, piše u izujašnjenju, i desilo da je Damjan potpisao navedeni Ugovor o pristupanju duga, bez upoznavanja sa sadržinom... Mijović, tvrdi, da to nije tačno.

"Dudić je imao punu podršku članova porodice da preduzima radnje u njihovo ime. Ukoliko nekome unaprijed date odobrenje za preduzimanje radnji u vaše ime, ne provjeravajući o čemu se radi, onda ne možete isticati da nijeste bili upoznati s poslom”, rekao je Mijović.

Mijović je sudu ranije dostavio Ugovor o pristupanju dugu u kojem firma, u kojoj je izvršni direktor bio Dudićev sin, pristupa dugu po osnovu spornog Ugovora o finansijskom lizingu.

Sutkinja Ana Perović-Vojinović, ostavila je Vukašinoviću dan da se izjasni na navode Mijovića i nastavak suđenja zakazala za sedam dana. Odlukom Upravnog suda, udovica ubijenog Kotoranina ostala je bez porodične kuće, diskoteke "Maksimus", više poslovnih prostora u centru Kotora i oko 3.000 kvadrata zemlje.

Viši sud je ukinuo prvostepenu presudu Osnovnog suda da se Dudićevoj vrati dio imovine, koja je prešla u vlasništvo Hipo Alpe Adria lizinga na ime neplaćenog kredita od više od sedam miliona eura, koji je podigla firma "Sekondo porto".

Dudićeva je tužila Hipo Alpe Adria lizing tražeći ništavost ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, finansijskom lizingu i hipoteci, navodeći da je banka sporne ugovore zaključivala sa njenim sada pokojnim suprugom bez njenog znanja i saglasnosti, iako je to zajednička imovina stečena u braku.

Nakon ukidnog rješenja Višeg suda, ona je, po njihovom nalogu, proširila tužbu tako što su kao drugotuženi i trećetuženi označeni njena djeca Damjan i Srđana Dudić, a četvrtotuženi bivša firma njenog pokojnog supruga "Sekondo porto".

Bonus video: