Interpol traži Luku Markovića i Nikolinu Ljiljanić

Luka Marković, nestao je u noći između 12. i 13. januara. Posljednji put je viđen u nikšićkom naselju Straševina, dva sata poslije ponoći
241 pregleda 4 komentar(a)
Luka Marković, Nikolina Ljiljanić, Foto: Vijesti online
Luka Marković, Nikolina Ljiljanić, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 11.02.2015. 08:46h

Interpol Podgorica raspisao je međunarodnu potragu za Lukom Markovićem (20) iz Nikšića i maloljetnom Nikolinom Ljiljanić iz Danilovgrada, kazala je za TV Vijesti portparol Uprave policije Tamara Popović.

"Izvršene su brojne provjere, među kojima provjere kod drugih institucija o eventulanom raspolaganju saznanjima o nestalim licima. Vršena je provjera u elektronskim evidencijama prelazaka državne granice i nije registrovan prelazak nestalih lica. Uporedo je vršena provjera telefonskog saobraćaja mobilnih telefonskih brojeva koje su koristila ova lica", rekla je Popović.

Osim što traga za nestalim osobama, policija istovremeno pokušava da utvrdi i uzroke njihovog odlaska od kuće.

"Analizom tih podataka utvđeno je da godinama unazad nestanak nijednog lica, odnosno njihovo udaljenje od kuća nije bilo uzrokovano izvršenjem bilo kojeg krivičnog djela na njihovu štetu".

Luka Marković, nestao je u noći između 12. i 13. januara. Posljednji put je viđen u nikšićkom naselju Straševina, dva sata poslije ponoći.

Deset dana kasnije nestala je petnaestogodišnja Nikolina Ljiljanić. Iskrala se iz kuće, zakamuflirala krevet tako da izgleda kao da spava i nestala bez traga.

Popović je kazala da je od početka 2015. godine prijavljen nestanak – udaljenje od kuća 10 osoba.

"Od kojih je do sada pronađeno osam, od kojih su sedam živa dok je pronađeno i jedno beživotno tijelo punoljetnog lica za kojeg je obdukcijom utvrđeno da smrt nije nastupila nasilnim putem – odnosno utvrđeno je da se radilo o samoubistvu. Od tih deset lica, četiri su maloljetna a od ta četiri maloljetna lica tri su pronađena", rekla je Popović.

Bonus video: