"Ako Rajko tvrdi da sam ja udarila pečat faksimil, to je laž"

"Bog otac da je od mene tražio faksimil, ne bi dobio da ga stavim na dokument, bez saglasnosti vlasnika pečata Rajka Kuljače"
175 pregleda 19 komentar(a)
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.02.2015. 07:45h

Bez odobrenja Rajka Kuljače, niko nije mogao da stavi pečat-faksimil na bilo koji dokument i on je uvijek o svemu obavještavan. To je juče u sudnici izjavila nekadašnja njegova sekretarica u kabinetu gradonačelnika Budve Danica Tomić.

Tomić je svjedočila u nastavku suđenja za prodaju opštinske zemlje ne brdu Košljun, posebno se osvrćući na Kuljačino svjedočenje kada je rekao da su faksimili stavljani bez njegovog znanja i to kada nije bio tu.

"Bog otac da je od mene tražio faksimil, ne bi dobio da ga bez znanja i saglasnosti vlasnika pečata Rajka Kuljače, stavim na dokument. Ako Rajko tvrdi da sam ja udarila pečat faksimil, to je laž. Čak sam ga zvala dok je bio u SAD. Svaki put kada sam trebala da stavim pečat faksimil na dokument, ja bih Kuljaču pozvala i upoznala o sadržini dokumenta. On je bio upoznat sa svakim dokumentom, pa i sa Košljunom. Ne može ni Lazar Rađenović, ni Saša (Aleksandar) Tičić da mi naredi da udarim pečat. Nikada mi Lazar nije rekao da udarim pečat", rekla je Tomić.

Ona je rekla da je baš svaki put obavještavala gradonačelnika o svim aktivnostima, ali da Kuljača tada nije volio “puno da potpisuje”.

"Svaki put kada sam trebala da stavim faksimil, ja sam ga upoznala o svemu. Kuljača nije volio da potpisuje puno i uvijek bi mi rekao: 'Udari sestro faksimil'. Za svaki dokument je bio upoznat”, kazala je svjedokinja.

I bivša Kuljačina šefica kabineta Danijela Marotić, tvrdi da je on bio upoznat sa svakim dokumentom koji je trebalo da se pečatira.

Nisu zaključavali pečat

Branilac Lazara Rađenovića i Jelice Petričević, advokat Vladan Bojić, pitao je da li je pečat faksimil Kuljače bio zaključan. Ona je odgovorila da se nalazio u fioci, koju ne bi zaključavala ako bi “na minut otišla u kabinet kod predsjednika”.

"Ne vjerujem da bi ga neko tada koristio, ali što znam, Bože moj, ima svega”, smatra ona.

Sadašnji predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović, savjetnik premijera Aleksandar Tičić optuženi su za zloupotrebu službenog položaja, a biznismen Vido Rađenović i bankarka Jelica Petrićević za zloupotrebu službenog položaja putem pomaganja.

Lazar Rađenović bio je potpredsjednik, a Tičić menadžer Opštine Budva, kada su, piše u optužnici, namjestili Vidu da pobijedi na licitaciji za zemlju na Košljunu, da to plati kreditom Prve banke za koji su garantovali opštinskim novcem i da se ta ista parcela potom po desetostruko većoj cijeni proda već obe- zbijeđnom kupcu Muhamedu Rašidu. Svi optuženi negirali su krivicu.

"Kuljača je volio sve da zna"

"Rajko je znao i za Košljun i za Zavalu, za sve, nema papira kojeg Rajko nije potpisao. Za sve papire je znao, pa i za Košljun i Zavalu. Ne odvajam ja to, sve mu je pročitano i ne postoji da on nije znao, a volio je da zna”, tvrdi svjedok.

Sutkinja Valentina Pavličić pitala je ko je sa telefon-faksa, koji se nalazio na njenom radnom stolu u Opštini, poslao faks Prvoj banci za dodjelu kredita Vidu Rađenoviću.

"Ne sjećam se da li me on zamolio da pošaljem taj faks, moguće da me Vido zamolio”, rekla je Tomić.

Bonus video: