Djevojčica (11) optužena za ubistvo nakon što je pretukla bebu

Sudija je kazao da 11-godišnjakinja, čiji se identitet ne objavljuje zbog njenih godina, pokazuje žaljenje, ali da ne vjeruje da je svjesna razmjera ove tragedije
65 pregleda 1 komentar(a)
ubistvo u Klivlendu, Foto: Twitter
ubistvo u Klivlendu, Foto: Twitter
Ažurirano: 10.02.2015. 08:19h

Jedanaestogodišnja djevojčica iz američke savezne države Ohajo optužena je za ubistvo dvogodišnjakinje, objavila je juče policija grada Klivlenda, prenosi Buzzfeed.

Majka 11-godišnjakinje je prošlog četvrtka čuvala bebu svoje prijateljice, kako bi joj dala malo vremena da se odmori, jer osim nje ima još troje djece. Policiji je ispričala da je zaspala na kauču sa bebom pored sebe, a sa druge strane je zaspala njena 11-godišnja kćerka.

Sat vremena nakon toga njena kćerka je probudila, držeći u rukama dvogodišnju djevojčicu, koja je u tom trenutku već izgledala pretučeno i imala je modrice po glavi.

Žena je odmah pozvala hitnu pomoć koja je bebu prebacila u traumatologiju za djecu u Klivlendu, ali je u petak podlegla povredama, piše Index.hr.

Policija je nakon kriminalističkog istraživanja izjavila da vjeruje da je 11-godišnjakinja odvela dijete u drugu prostoriju i pretukla je. Obdukcija je pokazala i da je beba zadobila teške traume po glavi i trupu.

Sudski vještak je kasnije za medije rekao da do sada nisu još imali ovako malo dijete na optuženičkoj klupi. Rekao je i da 11-godišnjakinja, čiji se identitet ne objavljuje zbog njenih godina, pokazuje žaljenje, ali da ne vjeruje da je svjesna razmjera ove tragedije.

Juče se pojavila pred sudijom gdje je određeno da će ići na psihijatarsku procjenu. Ohajo ne može da joj sudi kao odrasloj osobi jer je mlađa od 14 godina, ali sud može da joj odredi da u popravnom domu za mlade bude zadržana do 21 godine života, prenosi Index.hr.

Bonus video: