Još nema Luke i Nikoline: Samo da se jave, da znamo da su živi

“Nikakvog traga... Mi više nemamo neku ideju gdje bi i s kim bi mogao biti. Svu okolinu smo pretražili i to više puta. Pomagao nam je veliki broj rođaka, prijatelja, komšija, tu je i policija, ali ništa“
85 pregleda 0 komentar(a)
Luka Marković, Nikolina Ljiljanić, Foto: Vijesti online
Luka Marković, Nikolina Ljiljanić, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 10.02.2015. 06:30h

Gotovo trideset dana nema traga Nikšićaninu Luki Markoviću, studentu druge godine Ekonomskog fakulteta.

Porodica i policija ne prestaju sa potragom, ali kao da je u zemlju propao dvadesetogodišnjak koji je nestao u noći između 12. i 13. januara.

“Nikakvog traga... Mi više nemamo neku ideju gdje bi i s kim bi mogao biti. Svu okolinu smo pretražili i to više puta. Pomagao nam je veliki broj rođaka, prijatelja, komšija, tu je i policija, ali ništa“, kazao je za „Vijesti“ Lukin stariji brat Filip.

Luka je visok oko 190 centimetara i težak 70 kilograma. U noći kada je nestao, nosio je crnu jaknu, crno-bijelu trenerku i patike. Posljednji put je viđen u nikšićkom naselju Straševina, oko dva sata poslije ponoći.

„Očekivao sam, ako je imao neki problem, a da mi to kući ne znamo, da znaju njegova djevojka ili društvo. Ali niko ne zna da je Luka imao bilo kakav problem. Niko nema predstavu gdje bi mogao biti, zašto je otišao, i kako. Da je riječ o samoubistvu, negdje bismo ga morali naći“, rekao je Filip.

Marković je u noći nestanka kod sebe imao ličnu kartu, što je policiji dalo povod da odmah kontroliše i granične prelaze...

„Od prvog dana kada smo prijavili nestanak, kontrolišu se granični prelazi jer je kod sebe imao ličnu kartu, ali ni tamo ništa. Ako je negdje otišao nemoguće da je to sam uradio, morao je imati neku pomoć. Drugovi ne znaju gdje bi i skim bi mogao da bude, ako je živ“, kazao je Filip.

Listinzi mobilnih telefona nijesu pomogli jer, kako je kazao stariji od braće Marković, u njima nema ništa sumnjivo: “Više nam nije ostalo ništa, osim da sjedimo, čekamo i nadamo se da je živ i da će se pojaviti”.

Iz policije su „Vijestima“ kazali da se intenzivno traga za Markovićem, da je preduzet veliki set zakonom propisanih mjera, da su stalno u kontaktu sa podgoričkim Centrom bezbjednosti i Ministarstvom unutrašnjih poslova, kao i sa porodicom nestalog.

Bilo kakva informacija o Markoviću, može se prijaviti najbližoj policijskoj stanici ili na brojeve telefona 069895828 ili 067223159.

Ni Nikoline još nema

Petnaestodnevna potraga za Nikolinom Ljiljanić nije dala rezultate. Petnaestogodišnjakinja je nestala u noći 23. januara. Ona se tada, navodno, iskrala iz kuće, zakamuflirala krevet tako da izgleda kao da spava i nestala bez traga.

Komunikacija crnogorske sa policijama okruženja, provjera graničnih prelaza, razgovori sa prijateljima, komšijama, školskim drugovima, nisu dali nikakav trag policiji.

Otac djevojčice ranije je rekao da inspektori provjeravaju ko je koristio Nikolinin profil na fejsbuku nakon što je ona nestala.

Nikolina je visoka 158 santimetara, ima dugu smeđu kosu sa svijetlim pramenovima i smeđe oči. Porodica pretpostavlja da je u noći kada je nestala na sebi imala sive helanke, crnu jaknu i patike.

Bilo kakve informacije o Nikolini mogu se prijaviti najbližoj policijskoj stanici ili na broj 067/543-749.

Bonus video: