Drugo zlato Slovenki, Maze najbolja i u kombinaciji

2 komentar(a)
Tina Maze, Foto: Reuters
Tina Maze, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.02.2015. 22:32h

Nisam kraljica, ja sam samo dobra skijašica, izustila je Tina Maze u petak, kada je za treptaj oka pretekla Anu Feninger, osvetila joj se za otimanje najsjajnijeg odličja u superveleslalomu i osvojila titulu prvakinje svijeta u spustu.

Tri dana kasnije, fenomenalna Slovenka je demantovala samu sebe i pokazala da je kraljica sniježnih staza, pošto je nevjerovatnoj kolekciji medalja pridodala i zlato u superkombinaciji.

Maze je bila najbolja nakon spusta, a onda je na početku slaloma, koji je "postavio" njen trener, Italijan Valerio Girardi, izgubila čak 59 od 90 stotinki prednosti nad vodećom Nikol Hosp.

I onda je u njoj proradio nevjerovatan pobjednički mentalitet - Tina se stuštila niz stazu Kestrel i ušla u cilj sa 22 stotinke prednosti nad sjajnom slalomašicom iz Tirola.

Time je pokvarila potpunu dominaciju Austrijanki, pošto je bronzu na kraju uzela Mihaela Kirhgaser, a na četvrtu poziciju je skliznula Feninger.

Slovenke su imale još razloga za slavlje, pošto je Ilka Štuhec zauzela sedmo, Ana Bucik 11. a Vanja Brodnik 12. mjesto.

Lindzi Von je ponovo razočarala, pošto nije završila slalom, a nakon spusta je kasnila čak sekundu i 31 stotinku za Maze.

A Slovenka je još jednom pokazala da je jedna opd najboljih skijašica u istoriji.

Ovo joj je bilo četvrto zlato na šampionatima svijeta, a ima i pet srebrnih medalja, pa je sa 5. mjesta vječite liste izgurala legendarnu Hani Vencel iz Lihtenštajna.

Ispred su samo Njemica Kristl Kranc (15 odličja), Francuskinja Marijel Gojšel i Šveđanka Anja Person (po 11), te Anemari Mozer-Prel, koja ima pet zlata i po dva srebra i bronze.

Bonus video: