Podgoričani se spremaju i za Sejšele

2 komentar(a)
putovanje, Foto: Shutterstock
putovanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.02.2015. 06:52h

Sugrađani dubljeg džepa, koji Dan zaljubljenih - 14. februar žele da provedu u nekoj od svjetskih turističkih destinacija, uglavnom se odlučuju za individualne aranžmane, dok onima slabijih finansija preostaju povoljni jednodnevni izleti u gradove iz okruženja.

Predstavnica agencije “Grand” Maja Maksimović kazala je da nema posebnog interesovanja za putovanja za Dan zaljubljenih, osim kada je riječ o individualnim ponudama, koje se formiraju u skladu sa zahtjevima klijenata.

“Najpopularniji su evropski gradovi Pariz, Rim, Barselona, gdje se, po osobi, plaća od 350 eura pa naviše”, kazala je Maksimovićeva.

Individualni aranžmani traženi su i u agenciji “Galileo”, gdje zaljubljeni, kako je kazao direktor Srđa Kovačević, biraju destinacije po cijelom svijetu.

“Odlučuju se za egzotična ostrva poput Sejšela, Maldiva, ali i za bliže destinacije. Nema pravila... Individualna ponuda za, na primjer, Pariz iznosi 500 eura po osobi”, kazao je Kovačević. U toj agenciji su za Dan zaljubljenih organizovali avionski aranžman za Napulj, koji sa taksama košta 290 eura.

“Već je formirana grupa za pomenuti aranžman. Planiran je i obilazak Pompeje i Sorenta, a ukoliko bude lijepo vrijeme, ići ćemo i na Kapri. Takođe, organizujemo i jednodnevne izlete u Dubrovnik i na Žabljak, koštaju po 20 eura”, kazao je Kovačević.

Predstavnica agencije “In travel” Jelena Vlahović kazala je da se interesovanje sugrađana za putovanja za Dan zaljubljenih ne može porediti sa putovanjima za praznike kao što su 8. mart, 1. ili 21. maj, kada građani imaju više slobodnih dana.

“Neki još otplaćuju rate za aranžmane za Novu godinu, mnogi su se potrošili u januaru”, kazala je Vlahovićeva. Ona je istakla da ima interesovanja za karneval u Veneciji, gdje vode putnike od 12. do 16. februara, kao i za vikend na Zlatiboru, koji organizuju 13. i 14. februara.

“Građani su veoma zainteresovani za jednodnevne izlete koje organizujemo, uglavnom, nedjeljom, kada je neradni dan. Izlet za Cavtat i Dubrovnik, koji košta 20 eura, organizujemo 15. februara, a istog dana imamo i izlete za Sarajevo, Skadar i Tiranu, koji koštaju po 15 eura”, kazala je Vlahovićeva.

Bonus video: