Razbojnik nožem povrijedio ženu ispred Pet udovica

Biću dobro, rane će se zaliječiti, ali traume teško. Lik te ljudske zvijeri ću pamtiti dugo... Bojim se da nekog drugog ne povrijedi”...
216 pregleda 27 komentar(a)
pet udovica, Foto: Arhiva Vijesti
pet udovica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.02.2015. 06:31h

Podgoričanka Slavica Gara Živković (49) završila je u bolnici nakon što ju je drski razbojnik nožem teško povrijedio u mračnom dijelu ispred ulaza solitera Pet udovica u Momišićima.

Mučki napad dogodio se u subotu veče oko ponoći, ispred prvog solitera, kada je razbojnik sa nožem u ruci u žbunju čekao žrtvu.

Policija vjeruje da je razbojnik te noći pratio ženu, koja radi u obližnjem kiosku, te da je planirao kako da je napadne ispred zgrade u kojoj živi.

Živkovićeva je te noći kasno zatvorila svoj kiosk, a kako joj lopovi ne bi odnijeli vrijedne cigarete i robu imala je naviku da tokom vikenda nekoliko kesa prenese u porodični stan.

Tako je uradila i u subotu veče, ali kada je sa torbom i kesama u ruci krenula prema ulazu ispred nje se pojavila crna muška silueta, koja je vikala: “Ubiću te!” ”Imam nož!”

“Ispred mene je izletio nožem, vitlao, izbezumljeno vikao. Vjerujte to nije bio čovjek, nego zvijer. Nisam znala šta me je snašlo. Vrištala sam, a on je odmah tim nožem kidisao na mene. Nekoliko me je puta nožem posjekao po rukama, kako bi presjekao kese koje sam nosila. A onda se ni tu nije zaustavio već me je tim nožem dva - tri puta ubo u ruku”, prisjetila se Slavica užasa.

Povrijeđena žena tvrdi da je sve trajalo dugo, predugo...

"Za mene je to bila prava vječnost. Ne znam ni sama šta me je bilo snašlo. Vikala sam, ali nikoga nije bilo da mi pomogne u tom mraku. Samo se sjećam da sam se branila rukama da me nožem ne ubode negdje drugo”, ispričala je ona.

Živkovićeva je nakon napada sva u krvi uspjela da dođe do prvog komšije u ulazu i zatraži pomoć, nakon čega je kolima Hitne pomoći prebačena u Urgentni blok KC-a.

Iste noći zbog velike ubodne rane na desnoj ruci i hematoma je operisana, a juče se oporavljala na Odjeljenju za plastičnu hirurgiju KC-a.

“Biću dobro, rane će se zaliječiti, ali traume teško. Lik te ljudske zvijeri ću pamtiti dugo”, kazala je Slavica.

“Bojim se da nekog drugog ne povrijedi”...

Napadač bio u braon jakni sa kapom

Podgorička policija je nakon napada obavila uviđaj ispre solitera u Momišićima, ali zasada imaju opis koji im je dala napadnuta žena.

Ona se prisjetila da je razbojnik visok oko 180 centimetra, te da je na sebi imao braon jaknu sa kapuljačom na glavi.

Kad izađe iz bolnice, Slavica Živković će otići i u policiju kako bi sa inspektorima pregledala kartoteke razbojnika, ne bi li na taj način prepoznala sumanutog napadača koji je povrijedio.

Bonus video: