Hiršeru prva pobjeda u kombinaciji donijela zlato

0 komentar(a)
Marsel Hiršer, Foto: Reuters
Marsel Hiršer, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.02.2015. 22:58h

Iako su Austrijancu Marselu Hiršeru vitrine prepune trofeja, u njima nije bilo pobjedničkog pehara u alpskoj kombinaciji. Ipak, sjajni skijaš je još jednom dokazao od kakvog je šampionskog kova, jer je prvu pobjedu u kombinaciji ostavrio kada je najpotrebnije - na Svjetskom prvenstvu.

Hiršer je u američkom Biver Kriku (2:36,10 minuta) slavio sa 19 stotinki ispred Norvežanina Kjetila Jansruda, koji je bio najbrži u spustu i u slalomu je branio čak 3,14 sekundi prednosti nad Hiršerom. Ausrijanac je bio tek 30. nakon spusta, ali je sjajnim slalomom došao do drugog pojedinačnog svjetskog zlata, pošto je prije dvije godine u Šladmingu slavio u tehnički najzahtjevnijoj disciplini.

Bronzana medalja pripala je domaćem takmičaru Tedu Ligetiju, sa zaostatkom od 30 stotinki za pobjednikom. Tako Ligeti nije uspio da odbrani titulu svjetskog prvaka iz Šladminga, u kojem je vožena super kombinacija.

Medalja je za osam stotinki izmakla Ausrijancu Romedu Baumanu, peti je bio Francuz Aleksis Panturo. Švajcarac Karlo Janka je bio šesti, iako je slalomsku stazu postavio njegov trener, a u drugu trku je ušao sa dvije sekunde prednosti nad Hiršerom.

Da se jednom od najkompletnijih skijaša, Hrvatu Ivici Kosteliću bliži kraj karijere, pokazatelj je i 12. mjesto juče u njemu najmilijem takjmičenju. On je zakasnio 1,05 sekundi.

Danas se vozi kombinacija za žene u Biver Kriku.

Bonus video: