Na bivšeg inspektora pucao mlađi muškarac, policija: Htio da ga zaplaši

"Pucano je iz blizine pa zato vjerujemo da je namjerno pucao Labanu u noge. Biće da taj neko nije htio da ga ubije već samo da pošalje neku vrstu opomene”
296 pregleda 26 komentar(a)
Budva pucnjava, Foto: Vuk Lajović
Budva pucnjava, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 09.02.2015. 06:23h

Penzionisani iskusni policijski inspektor Milorad Keni Laban ( 58) ranjen je sinoć oko 19. 40 časova ispred ulaza stambene zgrade u Mediteranskoj ulici, u samom centru Budve.

Penzionisani inspektor je sa tri metka pogođen u lijevu natkoljenicu, ali se nalazi van životne opasnosti jer zrna nijesu pogodila neki važan krvni sud.

Policija vjeruje da je napadač na njega ispalio pet metaka iz pištolja...

Oružani napad se dogodio tik ispred samog ulaza u zgradu u kojoj sa porodicom živi Laban, na svega 50 metara od šoping centra „TQ Plaza“.

"Vijestima” je u budvanskoj policiji rečeno da je na njega pucao zasada nepoznati, mlađi muškarac, nižeg rasta, koji je lice zaklonio kapom.

Po svemu sudeći, napadač je za bivšeg inspektora pripremio i sačekušu, jer se pretpostavlja da ga je čekao pritajen u mračnom dijelu ulaza zgrade.

Ranjeni nekadašnji policajac kolegama je ispričao da je vraćajući se iz grada namjeravao da uđe u ulaz, kada je vidio mladića kako istrčava iz haustora i počinje da puca...

Iz velike blizine Laban je pogođen u noge, ali je u napadu zadobio tri prostrelne rane zbog čega je sav u krvi ostao da leži na pločniku ispred zgrade.

Iako se pucnjava dogodila na samo desetak metara od restorana „Adriatic“ u kome je bilo gostiju, i to na najprometnijoj gradskoj ulici koja vodi ka Starom gradu, niko nije vidio trenutak kada napadač bježi.

Napadač je, kako se vjeruje, neopaženo nestao jer se ulaz nalazi u uvučenom i prilično mračnom dijelu stambenog kompleksa.

Tokom sinoćnjeg uviđaja inspektori iz OB Budva su imali nekoliko verzija događaja, a prema jednom pretpostavljali su da je napadač samo htio da zaplaši bivšeg policajca.

"Pucano je iz blizine pa zato vjerujemo da je namjerno pucao Labanu u noge. Biće da taj neko nije htio da ga ubije već samo da pošalje neku vrstu opomene”, kazali su sinoć u policiji.

Opis napadača policiji je dao ranjeni Laban, koji je bio potpuno svjestan kada je stigla ekipa Hitne pomoći i prebacila ga do kotorske Opšte bolnice. Policija je sinoć blokirala grad, a inspektori su do kasno pretražili svaki pedalj oko zgrade u centru, kako bi utvrdili kako je napadač pobjegao, ali i da vide da nije ostavio neki važan dokaz. Pretpostavlja se da napadač nije imao pomagače. Milorad Laban je prije nekoliko godina, nakon dugogodišnje policijske karijere koju je imao u budvanskoj stanici policiji, penzionisan. Laban je u proteklom periodu, neformalno, bio angažovan kao šef obezbjeđenja u poznatoj građevinskoj kompaniji „Gugi komerc“.

On je ranjavan od gelera i tokom nereda 14. januara 1998. godine dok je čuvao zgradu Vlade, tokom protesta nakon predsjedničkih izbora.

Bonus video: