Pobjeda Dragana Pešića u Ohaju

Postavio je i novi seniorski rekord Crne Gore u dvorani na 1000 metara 2:39,95 minuta
0 komentar(a)
Dragan Pešić, Foto: Arhiva Vijesti
Dragan Pešić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.02.2015. 13:23h

Na dvoranskom Univerzitetskom prvenstvu u Ohaju, u disciplini sedmoboj, atletičar Lovćena Dragan Pešić osvojio je prvo mjesto sa novim ličnim rekordom 4.894 boda.

Na takmičenju, Dragan je postavio i novi seniorski rekord Crne Gore u dvorani na 1000 metara 2:39,95 minuta, kao i lične rekorde u skoku uvis 1,96 metara i bacanju kugle 13,87 metara.

Pored ovih rezultata Dragan je istrčao 60 m za 7,60 sekundi, skočio udalj 6,13 metara, 60 metara prepone istrčao za 8,90 sekundi i skočio motkom 3,45 metara.

“Zadovoljan sam rezultatom u svom prvom višeboju u 2015. godini. Sada me očekuje nekoliko manjih takmičenja na kojima ću nastupiti u par pojedinačnih disciplina, a prvo jače takmičenje u višeboju me očekuje početkom marta, gdje se nadam još boljim rezultate i nove rekorde”, istakao je Pešić.

Darko i njegova sestra Danijela su odlični studenti Fakulteta za sport u Novom Sadu, dok je Dragan na studijama u Americi.

Oni su primjer kako se može biti istovremeno veoma uspješan i u atletici i na fakultetu.

“Rezultati koje sada postiže Dragan Pešić su plod dobrog i upornog rada, velike volje i odricanja, putokaz koji nam govori, da on korača stopama svog starijeg brata Darka. Ne smijemo zaboraviti da su višeboji i skok uvis discipline po kojima je naš klub prepoznatljiv”, rekao je Ivan Popović, trener Lovćena.

Bonus video: