Rodbina pokojnog Meha Agovića zamrzla štrajk glađu: Zakazali proteste

Huremović i ostali rođaci su optužili pojedince iz suda i tužilaštva da su, navodno, podijelili novac koji je dala Piljevićeva sestra koja živi u Italiji, kako bi ga “proglasili ludim”
159 pregleda 0 komentar(a)
Meho Agović (rodbina ispred suda u BP), Foto: Jadranka Ćetković
Meho Agović (rodbina ispred suda u BP), Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 08.02.2015. 12:47h

Kasno sinoć, nakon više razgovora sa predsjednikom Višeg suda Tofilom Žujovićem, rodbina pokojog Meha Agovića, iz sela Vrbica kod Petnjice, zamrzla je dvodnevni štrajk glađu, do 23. febrauara.

Umjesto štrajka glađu, za ponedjeljak u 12 sati je zakazana protestna šetnja ulicama Petnjice, a slični protesti narednih dana biće održani u Bijelom Polju i Podgorici.

Oni se se odlučili na štrajk, nakon što je sudija Višeg suda Jokan Varagić saopštio odluku Vijeća da Alena Piljevića, jednog od optuženih za zločin u Petnjici, uputi na psihijatrijsko posmatranje u specijalističku bolnicu u Kotoru. Uz njega za Mehovo ubistvo odgovara i Vesko Agović.

Mehov brat od ujaka Refad Huremović kazao je da su se prevarili u sudu i tužilaštvu, koji su mislili: “Nema Meho nikog svog, ni roditelja ni brata ni sestru, pa možemo da radimo šta hoćemo. E ima Meho mnogo nas rođaka, kao i prijatelja širom dijaspore koji su nas podržali”, kazao je Refad.

On je najavio da neće odustati od protesta i da će im se u ponedjeljak, u šetnji pridružiti veliki broj Petnjičana.

Huremović i ostali rođaci su optužili pojedince iz suda i tužilaštva da su, navodno, podijelili novac koji je dala Piljevićeva sestra koja živi u Italiji, kako bi ga “proglasili ludim”.

Advokat oštećene porodice Obrad Pavićević je kazao da je tužiteljka Višnja Medojević podigla optužnicu za teško ubistvo (iz koristoljublja), iako djelo pripada grupi krivičnih djela protiv imovine, u kojem slučaju bi bilo deplasirano razmatranje psihičkog stanja.

Agović i Piljević su 22. februara prošle godine oko 19.30 časova, u mjestu Vrbica, sačekali Meha Agovića, za kojeg su znali da umjesto poštara raznosi novac mještanima i ubili ga.

Opštinska delegacija molila rodbinu da obustavi protest

Refad Huremović kazao je sinoć da je rodbinu u više navrata obilazio predsjednik bjelopoljskog Višeg suda Tofil Žujović i da su juče, zajedno sa sudijom Jokanom Varagićem, pregledali spise predmeta.

Rodbinu pokojnog Meha sinoć je obišao i predsjednik opštine Petnjica Samir Agović i zamolio ih da odustanu od štrajka, zbog velike hladnoće i opasnosti po zdravlje.

Uz predsjednika su bili i v.d. direktora Centra za socijalni rad Rifat Skednederović i privatni preduzetnik Mehmed Adrović.

Bonus video: