Skijaši čekali kamere RTCG?

Direktor centra demantuje žalbe gostiju, i kaže kako su zbog magle samo vožnje bile skraćene do međustanice
85 pregleda 4 komentar(a)
Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 08.02.2015. 08:18h

Sve vučnice na skijalištu na Savinom kuku počele su da rade u 10 časova, kada počinje i radno vrijeme skijališta. Dvosjed smo u probni rad pustili znatno ranije, a prvi ski-pas prodali tačno u 10,30 časova, tvrdi direktor preduzeća Turistički centar "Durmitor" Miloš Popović.

Grupa skijaša na Žabljaku negodovala je juče, jer je kažu na skijalištu do 12 sati radio samo bebi-lift. Vučnice i dvosjed nijesu, tvrde, bili u pogonu sve do 12 sati kada se na Savinom kuku pojavila novinarska ekipa Radio-televizije Crne Gore.

"Neshvatljivo je da je do podneva u pogonu bio samo bebi-lift. Ljudi su kupili ski-pasove i čekali da vučnice za odrasle prorade. Tek u podne pokrenuti su uspinjača i ski-liftovi. Zašto tek tada, i zašto tek kada se na skijalištu pojavila ekipa RTCG", kazao je "Vijestima" jedan od gostiju Savinog kuka.

Uz to, dodao je, navodno zbog magle, skijaši su juče mogli da se penju samo do međustanice.

"Jedino što je tačno jeste da zbog guste magle, nijesmo dozvolili skijanje u visočijim predjelima, pa su skijaši sa korpi silazili na međustanici. Sve ostalo se može provjeriti, postoje svjedoci", rekao je Popović.

Novinarska ekipa otišla je sa skijališta juče poslije podne, a skijalište je uredno radilo do 16 časova, do kada mu je i radno vrijeme.

Napajanje strujom na Žabljaku je stabilno, a putevi su očišćeni.

Gostiju je, osim iz Crne Gore, bilo i iz Srbije, Rusije i Albanije.

Snijega ima dovoljno, u podnožju Savinog kuka više od jednog metra, a staze su, kaže Popović, cijelom dužinom dobro pripremljene.

"Napokon se sve poklopilo za lijep skijaški dan", rekao je.

Bonus video: