Nikšićanin teško povrijeđen: Upao u rupu u Domu revolucije

Odmah nakon pada, Nenezićev sin je telefon obavijestio policiju, kao i ostale članove porodice
156 pregleda 37 komentar(a)
Dom revolucije, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Dom revolucije, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 06.02.2015. 18:16h

Nikšićanin Zoran Nenezić (60) teško je povrijeđen kada je večeras oko 17 časaova upao u u betonski procjep dubok oko tri metara u zapuštenom i nedovršenom Domu revolucije u centru grada.

“Ima prelom više rebara sa lijeve strane, prelom dva pršljena I ključne kosti. Stanje mu je stabilno. Ukazana mu je pomoć, snimljeno sve što treba I zbog preloma pršljenova biće upućen u Klinički centar“, kazao je “Vijestima” dr Iilija Ašanin, direktor Opšte bolnice.

Nenezić je bio u društvu maloljetnog sina i u Dom revolucije je zašao, kako je “Vijestima” rečeno iz policije, zbog fizioloških potreba. Odmah nakon pada sin je telefon obavijestio policiju, kao i ostale članove porodice.

„Policija nas je obavijestila da je jedno lice upalo u prvu katakombu Doma revolucije. Riječ je o dubini od oko tri metra. Vatrogasci, njih petorica, spustili su se i izvukli povrijeđenog. Imao je pravu sreću da je ostao živ”, kazao je komandir Službe zaštite i spasavanja Veselin Gardašević.

Akcija spašavanja trajala je nešto više od pola sata.

Dom revolucije, koga Nikšićani zovu „plava grobnica“ do sada je odnio 16 života, dok je desetine njih povrijeđeno.

Kamen temaljac za Dom revolucije, koji je prvobitno planiran na 7.500 a kasnije proširen na 22.500 kvadrata, na temeljima nekadašnje Učiteljaske škole, postavio je na Dan opštine Nikšić, 18. septembra 1977. godine, narodni heroj Veljko Zeković.

Bonus video: