Odbijena žalba na ukidanje pritvora Jeremiću, Puletiću i Tahirović

Jeremić, Puletić i Tahirović osumnjičeni su da su izvršili teško djelo protiv opšte sigurnosti, u vezi krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti
1 komentar(a)
Zvonko Puletić, Haka Tahirović, Foto: Savo Prelević
Zvonko Puletić, Haka Tahirović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.02.2015. 17:04h

Viši sud u Bijelom Polju odbio je danas kao neosnovanu žalbu Višeg državnog tužilaštva na odluku o ukidanju pritvora bivšem direktoru bjelopoljske bolnice Tomislavu Jeremiću i načelnicima odjeljenja ginekologije i neonatologije, Zvonku Puletiću i Haki Tahirović.

Jeremić, Puletić i Tahirović osumnjičeni su da su izvršili teško djelo protiv opšte sigurnosti, u vezi krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Iz kabineta vrhovnog državnog tužioca su agenciji MINA kazali da je Viši sud danas odbio žalbu tužilaštva.

Jeremić

Oni su podsjetili da je za to djelo propisana kazna zatvora od dvije do 12 godina.

"Osim toga, krivično djelo je posebno teško posljedica, odnosno smrti jednog i teškog narušavanja zdravlja četvoro novorođenčadi", kazali su iz tužilaštva.

Prema njihovim riječima, time su ispunjeni zakonski uslovi za pritvor.

"Tužilaštvo ukazuje da je Viši sud u Bijelom osam dana ranije produžio pritvor okrivljenima, a da se u međuvremenu nijesu promijenile navedene okolnosti, zbog kojih je pritvor bio produžen", naveli su iz kabineta vrhovnog državnog tužioca.

Jeremić, Puletić i Tahirović pušteni su iz pritvora 4. februara.

Bonus video: