Zaplijenjene cigarete i alkohol vrijedni oko 13.600 eura

0 komentar(a)
Cigarete, Foto: Uprava carina
Cigarete, Foto: Uprava carina
Ažurirano: 06.02.2015. 16:28h

U zajedničkoj akciji, pripadnici policije i carine juče su u naselju Dajbabe oduzeli akciznu robu vrijednosti oko 11.500 eura - cigarete u vrijednosti od oko 10.000 eura i alkoholna pića u vrijednosti od oko 1.500 eura, dok su na Kamionskoj pijaci u Podgorici zaplijenili cigarete čija je vrijednost 2.100 eura.

Ova operacija dio zajedničke akcije "Merlin", koja se realizuje kako se ističe u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina, u kontinuitetu sa ciljem suzbijanja sive ekonomije na tržištu prodaje akciznih roba, posebno cigareta i alkohola.

Oduzet alkohol, foto: Uprava carina

"Carinici su, u saradnji sa policijom, na tzv. Kamionskoj pijaci u Podgorici, u tri motorna vozila otkrili i zaplijenili cigarete za koje se sumnja da su bile namijenjene daljoj prodaji, a čija je vrijednost 2.100 eura. Dakle, ukupna vrijednost akciznih roba koje su policija i carina juče zaplijenili je oko 13.600 eura. Naime, podgorička policija je juče, u saradnji sa carinom, a po pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, u naselju Dajbabe izvršila pretres porodične kuće Ž.D, starog 50 godina, iz Podgorice. Pretresom je pronađeno i privremeno oduzeto 7.990 paklica raznih vrsta cigareta inostrane proizvodnje ukupne vrijednosti od 9.845 eura, kao i 250 flaša alkoholnog pića različitih proizvođača, takođe inostranih, ukupne vrijednosti od 1.509,40 eura", piše u saopštenju.

Od Ž.D. je u policiji uzeta izjava, a o događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela, dok su cigarete i alkohol preuzeli službenici Uprave carina, radi sprovođenja dalje zakonske procedure.

"U vezi sa zapljenom cigareta vrijednosti od 2.100 eura na Kamionskoj pijaci, carinici su protiv tri lica – R.R, P.P. i N.M. iz Podgorice podnijeli prekršajne naloge i naplatili novčane kazne. Policija i carina će nastaviti aktivnosti na otkrivanju i spriječavanju nelegalne trgovine i krijumčarenja akciznih roba", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: