Spor Rakčevića sa "Morskim dobrom": Bez presude devet mjeseci

Tuženom je tek juče uručena kompletna tužba, iako je sud ranije tri puta slao poštom
0 komentar(a)
plaža, Petrovac, Foto: Vuk Lajović
plaža, Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.02.2015. 16:52h

Upravni sud odložio je izricanje presude u sporu porodice Rakčević sa preduzećem “Morsko dobro”, kojem, kako je pojasnila sutkinja Biserka Bukvić, nije dostavljena kompletna tužba.

Suvlasnik vile “Oliva” u Petrovcu Žarko Rakčević pokrenuo je upravni spor protiv JP “Morsko dobro”, nakon što je tenderska komisija preduzeća prije dvije godine poništila odluku kojom je dobio plažu na korišćenje, dodijelivši je zatim hotelima “Palas” i “Rivijera”.

Bukvićeva je odložila suđenje za 26. februar, nakon što su predstavniku “Morskog dobra” Rajku Mihoviću direktno uručili kompletnu tužbu, kako bi mogao da odgovori na nju.

Ona je kazala da je Upravni sud tri puta poštom poslao tužbu, poslednji put 15. januara, ali da su iz “Morskog dobra” svaki put zahtijevali da im dostave “komplentnu dokumentaciju”.

Žarko Rakčević

Rakčević je juče kazao da sumnja da je riječ o namjernom odugovlačenju, ocijenivši da je neshvatljivo da za devet mjeseci “Morskom dobru” nije dostavljena kompletna dokumentacija. On od JP ”Morsko dobro” potražuje odštetu od 90 hiljada eura, koliko vjeruje da je izgubio nakon što mu je plaža oduzeta. Tvrdi da gotovo dvije godine traje “otimanje” plaže, što su im potvrdili i iz Ministarstva, pojasnivši da saobraćajnica odvaja hotele “Palas” i “Rivijera” od kupališta.

Vila “Oliva” ostala je bez plaže nakon što su se iz HTP “Budvanska rivijera” i “Euromixa” Budva žalili na odluku tenderske komisije, navodeći da nije ispunjen poseban uslov tendera - da se hotel nađe u neposrednom zaleđu plaže.

Iako je Komisija prvobitno prihvatila ponudu Rakčevića, nakon žalbe su odlučili da je “Oliva” predaleko od plaže, odnosno da ih djeli saobraćajnica.

Rakčević je juče “Vijestima” dostavio izvod iz DUP-a Petrovac i tumačenje Ministarstva održivog razvoja i turizma, u kojem piše da i hotele “Palas” i “Rivijera” dijeli saobraćajnica “sa posebnim režimom korišćenja”.

Bonus video: