Tivat: Otvorena izložba umjetničkih fotografija "Storm Chasers"

52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2015. 12:49h

Izložba umjetničkih fotografija "Storm Chasers" otvorena je u galeriji Centra za kulturu Tivat, kao završni dio programa manifestacije "Dani pjesaža" – segmenta IPA prekograničnog programa saradnje Tivta i Dubrovnika nazvanog "Baština pokretač razvoja".

Svojim impresivnim fotografijama tivatskoj publici predstavili su se dubrovački meteo – fotografi, "Storm Chasers – Lovci na oluje" Boris Bašić, Zlatko Barać, Hrvoje Margaretić i Daniel Pavlinović.

Ova grupa dubrovačkih umjetničkih fotografa bavi se meteo – fotografijom, Iako svaki od autora ima sebi svojstven pristup motivu, povezuje ih (ne)vrijeme i pejsaž Dubrovnika, prikazan u drugačijem, nesvakidašnjem svjetlu, u dramatičnoj atmosferi vremenskih ne prilika.

"Cilj izložbe je da se Dubrovnik predstavi iz druge perspektive, Dubrovnik koji nije na razglednicama.Ove fotografije omogućavaju da vidi i shvati arhetipski krajolik Dubrovnika. Sve to doprinosi razvijanju svijesti o vrijednosti pejsaža i važnosti njegovog očuvanja za buduće generacije", kazala je, otvarajuči izložbu PR projekta "Baština pokretač razvoja" Antonela Stjepčević.

Galerija

Bonus video: