Srdan Mićunović predao policiji automate iz kojih je pucano na veselju

"Po tvrdnjama S.M. oružje iz koga je pucano nije automatsko vatreno oružje iz koga se može ispaljivati bojeva municija, već je u pitanju automatska puška kojoj je cijev zalivena i imitacija heklera iz kojih se može ispaljivati samo manevarska municija", kazali su iz VDT-a
648 pregleda 0 komentar(a)
Brano Mićunović svadba, Foto: Screenshot (YouTube)
Brano Mićunović svadba, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 06.02.2015. 14:14h

Srdan Mićunović je predao budvanskoj policiji automate iz kojih je, kako tvrdi, pucano ispred kuće njegovog rođaka Branislava Brana Mićunovića u nikšićkom naselju Moštanica 24. januara.

To je "Vijestima" odgovoreno iz Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT), iz kojeg su objasnili da se Srdan Mićunović "samoinicijativno prijavio u CB Budva i ovlašćenim službenim licima predao oružje iz koga su, po njegovoj izjavi, on i Đ.M. pucali 24. januara".

U odgovoru je objašnjeno i da su, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću budvanski policajci uzeli izjave od Branislava i Đorđa Mićunovića, kao i od Srdana Mićunovića.

"S.M. je takođe predao i manevarsku municiju koja je navodno korišćena prilikom šenlučenja. Po tvrdnjama S.M. oružje iz koga je pucano nije automatsko vatreno oružje iz koga se može ispaljivati bojeva municija, već je u pitanju automatska puška kojoj je cijev zalivena i imitacija heklera iz kojih se može ispaljivati samo manevarska municija", kazali su iz VDT-a.

U odgovoru se dodaje da su oružje i municija po naredbi ODT Kotor poslati na vještačenje Forenzičkom centru Danilovgrad.

"Nakon dostavljanja izvještaja o vještačenju biće donijeta odluka u predmetu", piše u saopštenju.

"Vijestima" je ranije iz Uprave policije nezvanično rečeno da je Branislav Mićunović inspektorima ispričao da se na proslavi vjeridbe njegove kćerke pucalo manevarskom municijom.

Izvori “Vijesti” ranije su saopštili da se na jednom snimku vidi kako iz automatske puške uvis puca Mućunovićev sin Đorđe...

Na drugom video zapisu, metak iz druge puške ispaljuje njegova djevojka, Budvanka Zorana Mandić.

Na trećem snimku muškarac okrenut leđima puca iz automata, dok Mićunović iz dvorišta ulazi u kuću.

Po zakonu, automatska puška spada u A kategoriju vatrenog oružja, i legalno može biti u posjedu samo policije i vojske.

Dio opozicionih poslanika saopštio je ranije da je snimak prilično jasan i da nečinjenje policije u tom slučaju dovoljno govori samo za sebe.

Dva dana nakon te pucnjave, iz policije su kazali da tada nijesu dobili nikakvu prijavu o šenlučenju, ali da su u “akciju” stupili nakon što su “Vijesti” objavile detalje sa snimka koji je najprije postavljen na društvenim mrežama.

Potom je pretresena Mićunovićeva kuća u Nikšiću, ali od oružja tamo, tvrde, ništa nije pronađeno.

Mićunović je zvanično vlasnik firme “Džek pot” i predsjednik odbora direktora “Zeta filma”, a pokušava da uđe i u posao sa mini-hodrocentralama. Vjeruje se da stoji i iza brojnih građevinskih projekata na primorju, kockarskog biznisa. Italijanske vlasti mu sude za šverc cigareta preko Jadrana.

Bonus video: