Odloženo suđenje Šariću, odbrana traži izuzeće tužioca "zbog neobjektivnosti"

Posljednje suđenje u tom procesu održano je 1. avgusta prošle godine, a poslije je više puta odlagano zbog protesta advokata, koji u Beogradu nisu radili od 10. septembra
56 pregleda 0 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: Reuters
Darko Šarić, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2015. 21:20h

Suđenje Darku Šariću i pripadnicima njegove grupe optuženim za organizovanje šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu trebalo je danas da počne u Specijalnom sudu u Beogradu, ali je odbrana tražila izuzeće tužioca, navodi Blic.

Suđenje je odloženo za 23. februar, nakon što je odbrana tražila izuzeće specijalnog i republičkog tužioca zbog "neobjektivnosti".

Posljednje suđenje u tom procesu održano je 1. avgusta prošle godine, a poslije je više puta odlagano zbog protesta advokata, koji u Beogradu nisu radili od 10. septembra.

U aprilu prošle godine u Speciajlnom sudu u Beogradu je krenulo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

U bjekstvu su još Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Djoković i Nebojša Sretenović.

Za njima je raspisana Interpolova potjernica.

Bonus video: