OSCG uručio lopte nikšićkim klubovima

0 komentar(a)
OSCG, lopte, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
OSCG, lopte, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 05.02.2015. 17:29h

Nakon Cetinja i Herceg Novog, red je došao na Nikšić - Odbojkaški savez Crne Gore je danas u SC "Nikšić" podijeliti lopte marke Mikasa, tip MVA 330 i MVA 200, a dobila ih tri kluba iz grada pod Trebjesom, Sutjeska (osnovana 2002. godine, broji oko 100 članova), Volej star (2010. godine, oko 60 članova), te Nikšić (1998. godine, oko 80 članova).

Ženski klub Nikšić i muški klub Sutjeska dobili su po 20 lopti (15 MVA 330 + 5 MVA 200), dok su Voleju staru (Prva liga muškarci i Druga liga žene) pripale 22 lopte (17 MVA 330 + 5 MVA 200).

“Nastavili smo sa projektom dodjele lopti u Nikšiću, gradu koji ima tri prvoligaška kluba, od čega dva u Prvoj muškoj ligi, koja je poslednjih godina u deficitu kada je broj klubova u pitanju. Nadamo se da će klubovi sada imati malo bolje uslove za rad, a nadamo se i da će Opština i sponzori podržati ove klubove, koji zaista rade naporno iz godine u godinu. Nikšić je tradicionalno imao dobre igrače, a jedan od njih je i Marko Bojić, koji je sada rame uz rame sa najboljim evropskim odbojkašima".

"Mi ćemo se truditi da pomognemo koliko budemo mogli, već do kraja ovog mjeseca očekujemo i dostavu odbojkaških mreža, koje ćemo takođe podijeliti klubovima. Takođe, očekujemo da kroz ovogodišnje igranje Svjetske lige, odbojka dobije na popularnosti u cijeloj Crnoj Gori, pa tako i u Nikšiću, gdje je uvijek bilo talenata, ne samo za odbojku već i za sve druge sportove. Odbojkaški savez Crne Gore će na sljedećoj dodjeli posjetiti sjever Crne Gore", kazao je Ivan Bošković, generalni sekretar OSCG, koji je u ime Saveza podijelio lopte klubovima.

Prije nikšićkih klubova, lopte su do sada dobili i Lovćen sa Cetinja, Libero iz Petrovca, Herceg Novi, Albatros iz Herceg Novog, Gimnazijalac iz Kotora i Mladost iz Tivta.

Predsjedništvo Odbojkaškog saveza Crne Gore je donijelo odluku o raspodjeli lopti koje je OSCG dobio od Evropske odbojkaške konfederacije, kao pomoć razvoju odbojke u Crnoj Gori.

U prvoj tranši, crnogorskom klubovima biće podijeljene 484 lopte.

Bonus video: