Produžen pritvor Dragoju Baošiću

U obrazloženju odluke, piše da istraga o tom zločinu iz objektivnih razloga još nije završena i da je potrebno saslušati još nekoliko svjedoka
101 pregleda 15 komentar(a)
Dragoje Baošić, Foto: Facebook.com
Dragoje Baošić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 05.02.2015. 14:51h

Vrhovni sud produžio je juče pritvor Dragoju Baošiću, osumnjičenom da je 14. septembra 2014. godine ubio Jovana Kosaća.

U obrazloženju odluke, piše da istraga o tom zločinu iz objektivnih razloga još nije završena i da je potrebno saslušati još nekoliko svjedoka.

Baošić je uhapšen 22. septembra i tada mu je određen pritvor.

Vrhovni sud u odluci podsjeća da je Više državno tužilaštvo u Podgorici još 22. septembra 2014. naložilo sprovođenje istrage protiv Baošića, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo, u sticanju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja.

“Utvrđuje se da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio krivična djela i da istraga u dosadašnjem toku trajanja pritvora nije završena iz objektivnih razloga, a takav zaključak nesumnjivo proizilazi iz spisa predmeta Višeg državnog tužilaštva u Podgorici. U daljem toku istrage potrebno je saslušati svjedoke M. B. i Ž. B. kao i pribaviti izvještaje o vještačenjima.

Za krivično djelo iz člana 143 Krivičnog zakonika, koje je okrivljenom stavljeno na teret, zakonom je propisana kazna od pet do petnaest godina. Cijeneći težinu krivičnog djela, a izraženu kroz visinu zakonom zaprijećene kazne za to djelo, činjenicu da se okrivljeni nakon izvršenja krivičnog djela ubistva, dao u bjekstvo i skrivao se, te da ima blisku rodbinu u inostranstvu, Vrhovni sud smatra da stoji osnov za produženje pritvora, ovo iz razloga što navedene okolnosti ukazuju na opasnost od bjekstva okrivljenog ukoliko bi se našao na slobodi. Iz spisa predmeta se utvrđuje da je okrivljeni Baošić ranije više puta osuđivan, pa ranija osuđivanost predstavlja okolnost koja ukazuje da bi okrivljeni puštanjem na slobodu mogao ponoviti krivično djelo”, piše u rješenju.

Novljanin Jovan Kosać ubijen je na ulazu u diskoteku “Kaza”, gdje je radio kao obezbjeđenje.

Bonus video: