Dva čovjeka pokrivaju mjesto načelnika kolašinske policije

“Tako vi sad imate situaciju da se na jednom radnom mjestu nalaze dva čovjeka”, rekao je Maliković
472 pregleda 9 komentar(a)
Zlatko Maliković, Foto: Vesko Belojević
Zlatko Maliković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.02.2015. 14:11h

Bivši načelnik kolašinske policije Milorad Šuković i dalje je formalno raspoređen na to mjesto, iako poslove prvog čovjeka kolašinske policije već pola godine obavlja Zlatko Maliković.

To je, između ostalog, saopšteno u završnici spora po tužbi Malikovića, koji je tužio državu za mobing, jer je više od godinu dana bio neraspoređen u službi. Nakon podnošenja tužbe, Maliković je, kako tvrdi, usmenom naredbom direktora policije Slavka Stojanovića, raspoređen na mjesto kolašinskog načelnika.

Maliković je, pojašnjavajući da on nikada nije dobio rješenje o raspoređivanju na to mjesto, naveo i da je pogrešna kadrovska politika policije uzrok takvog postupanja.

“Tako vi sad imate situaciju da se na jednom radnom mjestu nalaze dva čovjeka”, rekao je Maliković.

Njegov punomoćnik, advokat Duško Jovović, je dodao i da se upravo takvo raspoređivanje Malikovića, bez zakonskog osnova i bez rješenja na niže policijsko mjesto, može smatrati nastavkom progona te službe prema njemu.

“U pitanju je flagrantno kršenje zakona, a pitanje za Slavka Stojanovića je zašto je to tako. Ako to nije mobing, ja ne znam što je”, rekao je Jovović.

On je precizirao tužbeni zahtjev tražeći 2.800 eura kako naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove Malikovića.

Zastupnica države Radomirka Raičević je ponovila da je tužbeni zahtjev Malikovića neosnovan, jer dokazima nije utvrđeno da je Maliković bio izložen bilo kakvom diskriminatorskom ili malicioznom ponašanju u policiji.

Sudija Radonja Radonjić donijeće odluku za mjesec dana.

Maliković je ranije isticao da je čitav radni vijek proveo u specijalnim jedinicama, da je PJP za godinu dana koliko je bio na njenom čelu ostvarila najbolje rezultate od kad postoji i da nije postojao nikakav razlog za njegovu smjenu.

Bonus video: