Kadeti prvi na tatamiju u Cirihu

Crnogorska karate reprezentacija želi da u Cirihu na 42. Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore od danas do nedjelje nastavi niz osvajanja medalja
0 komentar(a)
Mario Hodžić, Foto: Boris PEJOVIĆ
Mario Hodžić, Foto: Boris PEJOVIĆ
Ažurirano: 05.02.2015. 12:21h

Crnogorska karate reprezentacija želi da u Cirihu na 42. Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore od sjutra do nedjelje nastavi niz osvajanja medalja. Crnogorski karatisti su od sticanja nezavisnosti osvajali medalje na svim najvećim takmičenjima u ovim uzrastima. Priliku za to, imaće u borbi za raspodjelu 17 paketa medalja.

Prvi u Cirihu sjutra na tatami izlaze kadeti i kadetkinje, u borbama i katama pojedinačno, u kojima će nastupiti i juniori i seniori do 21. godine.

U subotu će se za medalje boriti juniori i kata timovi, dok je posljednji dan, nedjelja 8. februar rezervisan za borbe mlađih seniora i seniorki.

Na spisku selektora u Karate savezu Crne Gore, kojem je u nastupu na ovom prestižnom takmičenju pomogla Uprava za mlade i sport, je 18 takmičara i takmičarki.

Kadeti - borbe: Luka Cvijović (-57 kg) i Miloš Adžić (-63). Kate: Jovana Marić i Vladimir Mijač. Juniori - borbe: Nenad Dulović (-55), Mario Hodžić (-61), Savić Medenica (-68), Nikola Malović (-76), Vuk Popović (+76) i Nađa Kilibarda (-59). Kate: Tamara Radunović. Mlađi seniori: Vladimir Jović (-67), Vido Kopitović (-75), Maja Kastratović (-50) i Jelena Maksimović (-61). Kate: Srđan Vuković.

U ženskom kata timu kadetkinja i juniorki nastupiće Marić, Mia Roganović i Milica Bjelica.

Dosadašnji rezultati svih naših reprezentativaca daju realnu nadu da će se u Cirihu nastaviti niz osvajanja medalja, a zahvaljujući uspjesima i iskustvu sa prethodnih takmičenja favoriti na ovom prestižnom turniru za najsjajnija odličja su Mario Hodžić, svjetski kadetski prvak i bronzani sa prethodnog EP u Lisabonu, te Jelena Maksimović, sa srebrom i dvije bronze na prethodnim svjetskim i evropskim takmičenjima.

I Vladimir Jović ima medalju, bronzu osvojenu prije dvije godinena Evropskom kupu za mleđe seniore.

Bonus video: