Žižić 13. marta boksuje za prvaka SAD u Finiksu

64 pregleda 2 komentar(a)
Milorad Žižić, Foto: Facebook
Milorad Žižić, Foto: Facebook
Ažurirano: 04.02.2015. 17:29h

Crnogorski profesionalni bokser Milorad-Mićko Žižić neće čekati kraj godine da napadne titulu prvaka Amerike u srednjoj kategoriji WBC verzije. Hrabri Nikšićanin dobio je priliku da to postane već 13. marta u Finiksu protiv domaćeg borca Luisa Rouza.

"Hvala mom timu što se ovako brzo izborio za priliku koju godinama već čekam za titulu prvaka Sjedijenih američkih država. Očekivao sam taj meč krajem godine, ali Bog je dobar i veliki", naglasio je Žižić.

On nakon neuspješnih pokušaja da dođe do meča na najvećoj bokserskoj sceni u kampu Flojda Mejvedera Seniora, od septembra je u kampu bokserske ikone, Roja Džonsa Džuniora. A priliku da radi sa sjajnim Džonsom, omugućile su mu četiri bespoštedne runde sa jednim od najboljih boksera u istoriji - Roj Džonsom Džuniorom.

Žižiću je krajem prošle godine Džons obezbijedio američki debi, u pobjedi Nikšićanina nad Amerikancem Denisom Šarpom u Šarlotu. Bila je to 11. Žižićeva pobjeda u profi ringu. Isti broj pobjeda, ali iz 14 nastupa ima i Rouz, ali uz remi i dva poraza.

Finiks će Žižićui biti prilika za novi pojas, pošto je 2011. godine bio omladinski prvak svijeta u verziji IBF, a dvije godine kasnije pobjedom protiv Italijana Franćeska Bazilea osvojio je pojas WBC prvaka Mediterana.

Bonus video: