U Podgorici zaplijenjeno 200 grama heroina

Inspektori sumnjaju da je Zogović namjeravao da “polutke” heroina pusti u uličnu prodaju u Podgorici
346 pregleda 9 komentar(a)
heroin, Foto: Mup.gov.me
heroin, Foto: Mup.gov.me
Ažurirano: 05.02.2015. 07:48h

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja uhapsili su Vojina Zogovića (28) iz Podgorice, kod kojeg su pronašli 200 grama heroina. Policija je tražila naredbu Višeg suda u Podgorici da uđu u stan Zogovića, a tada su pretresli i njegova četiri automobila.

“Prilikom pretresa stana pronađeno je i oduzeto pet većih pakovanja i devet manjih pakovanja - 'polutki', koja su sadržala materiju za koju se sumnja da je opojna droga heroin”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija tvrdi da je u tim pakovanjima pronašla oko 200 grama heroina. Pretresom stana inspektori su pronašli i tri digitalne vage za precizno mjerenje, kao i druge predmete koje je, kako se sumnja Zogović, koristio prilikom pakovanja heroina.

Od Zogovića je oduzeto i 530 eura, koje je, kako se vjeruje, zaradio prodajom droge:

"O rezultatima pretresa obaviješten je nadležni državni tužilac”, navodi policija.

Inspektori sumnjaju da je Zogović namjeravao da “polutke” heroina pusti u uličnu prodaju u Podgorici. Nakon hapšenja, uz krivičnu prijavu priveden je višem državnom tužiocu, a na teret mu je stavljeno krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video: