Budva: Uhapšen osumnjičeni za pljačku kladionica

Nenad Vasiljević (22) je uz krivičnu prijavu priveden zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici
160 pregleda 0 komentar(a)
nož, Foto: Shutterstock.com
nož, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 03.02.2015. 16:21h

Budvanska policija uhapsila je preksinoć srpskog državljanina Nenada Vasiljevića (22) koji se sumnjiči da je od četvrtka do ponedjeljka, u tri navrata, naoružan opljačkao sportske kladionice.

Prema informacijama iz policije, Vasiljević je u četvrtak oko 17 časova, maskiran upao u kladionicu "Olimp" tražeći od radnice da mu preda pazar. Radnica je iz kase izvadila “samo” 60 eura, pa se razbojnik, vjerovatno razočaran, dao u bijeg.

Tada kreće detaljna potraga za njim. Već sjutradan oko 20 časova, sa maskom na glavi i nožem upada u istu kladionicu... Za pultom zatiče drugu radnicu i potom joj naređuje da mu preda sav novac. Te večeri otima oko 100 eura.

Iako je slučaj odmah prijavljen, Vasiljević uspijeva da ponovo utekne. Treći pokušaj krađe, ipak, bio je koban - iz policije tvrde da se dvadesetdvogodišnjak opet odlučio na oružanu pljačku nakon što je potrošio sav do tada ukradeni novac.

U nedjelju veče mijenja “taktiku” i odlučuje da opljačka kladionicu "Šansa" na budvanskom šetalištu. Po istom scenariju, maskiran upada i zahtijeva novac. Ovoga puta uspijeva da dobije svega 25 eura, nakon čega bježi.

Iz UP tvrde da su operativnim podacima već sklopili mozaik i ubrzo se pojavili na vrata Vasiljevićevog stana. Oko ponoći ga hapse, a tokom pretresa stana pronađena je maska i nož koje je koristio prilikom razbojništava.

On je juče uz krivičnu prijavu priveden zamjeniku višeg državnog tužioca u Podgorici. Budvanska policija je za oko 14 dana rasvijetlila šest istih krivičnih djela i uhapsila pet osoba, koje su procesuirane.

Budvanin nožem prijetio prijatelju u lokalu "Kika"

Policija je preksinoć uhapsila i Budvanina Z. M. koji je priveden osnovnom državnom tužiocu u Kotoru zbog djela ugrožavanje sigurnosti.

Prema nezvaničnim informacijama, Budvanin je u lokalu "Kika" nožem prijetio poznaniku, sa kojim se prethodno sporečkao. Navodno, došlo je do prepirke, a zatim je Budvanin izvadio nož. Slučaj je prijavljen Upravi policije, ali kada su inspektori stigli na lice mjesta, osumnjičeni je pobjegao.

Iste večeri kasnije, uhapšen je i uz krivičnu prijavu priveden u Kotor.

Bonus video: