Beba Popović: Milo mi je što je sve objavljeno

“Ne znam ko mi je proslijedio taj snimak, koji je proslijeđen i stotinama drugih ljudi, ali ja sam ga prvi put vidio i čuo za njega 11.1.2014."
60 pregleda 40 komentar(a)
Vladimir Beba Popović, Foto: Luka Zeković
Vladimir Beba Popović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.02.2015. 12:08h

Direktor Instituta za javnu politiku Vladimir Beba Popović tvrdi da nije postavio na internet sporni snimak kojim se pokušava diskreditovati izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović, već da ga je samo prosleđivao na mejl svima koje poznaje, jer je smatrao da je njegova dužnost da javnost upozna sa time o kakvoj se ličnosti radi.

To je rekao u sporu koji je pokrenuo protiv Ćalović, optužujući je za povredu prava ličnosti. Tužbu je pokrenuo nakon što ga je Ćalovićeva optužila da je na internet postavio snimak, koji je kasnije u više navrata, za obračun sa direktoricom MANS-a, koristio tabloid “Informer”.

“Ne znam ko mi je proslijedio taj snimak, koji je proslijeđen i stotinama drugih ljudi, ali ja sam ga prvi put vidio i čuo za njega 11.1.2014. Milo mi je što je sve objavljeno, jasno mi je bilo da ona svoju bruku i muku, pokušava preko mene da ispolitizuje”, rekao je, između ostalog, Popović.

Na pitanje svog punomoćnika Vladana Bojića da li ima bilo kakve veze sa “Informerom”, Popović je naveo da nema, sem što je sa vlasnikom tog tabloida ima višegodišnje sudske sporove.

Ćalović nije došla u sud da svjedoči, a kako je njen punomoćnik advokat Veselin Radulović objasnio da ona nema što više da kaže, sem onog što je već rečeno u odgovoru na tužbu, sutkinja Milica Vlahović je opozvala njeno saslušanje.

Spor se nastavlja 13. marta, kada bi trebalo da se odgleda snimak sa pres konferencije i da se raspravlja o nalazu vještaka informaciono-tehničke struke Marka Lakića, koji treba da utvrdi da li je Popović postavio sporni snimak na internet ili nije.

Bonus video: