"SLAVIO VJERIDBU MANEVARSKIM ORUŽJEM"

Brano Mićunović saslušan u Budvi zbog rafala iz automata

“Vijestima” nije zvaničano odgovoreno šta je Mićunović tokom ispitivanja rekao policijskim inspektorima, koji su od njega uzeli izjavu po zamolnici Osnovnog tužilaštva Nikšić
608 pregleda 72 komentar(a)
Brano Mićunović, Foto: Screenshot (YouTube)
Brano Mićunović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 03.02.2015. 06:48h

Branislav Brano Mićunović saslušan je juče u budvanskoj policiji, zbog šenlučenja ispred njegove kuće u nikšićkom naselju Moštanica 24. januara.

“Vijestima” nije zvanično odgovoreno šta je Mićunović tokom ispitivanja rekao policijskim inspektorima, koji su od njega uzeli izjavu po zamolnici Osnovnog tužilaštva Nikšić.

Prema nezvaničnim saznanjima iz Uprave policije, on je kazao da se na proslavi vjeridbe njegove kćerke pucalo manevarskom municijom.

Izvori “Vijesti” ranije su saopštili da se na jednom snimku vidi kako iz automatske puške uvis puca Mućunovićev sin Đorđe... Na drugom video zapisu, metak iz druge puške ispaljuje njegova djevojka, Budvanka Zorana Mandić. Na trećem snimku muškarac okrenut leđima puca iz automata, dok Mićunović iz dvorišta ulazi u kuću.

Po zakonu, automatska puška spada u A kategoriju vatrenog oružja, i legalno može biti u posjedu samo policije i vojske.

Dio opozicionih poslanika saopštio je ranije da je snimak prilično jasan i da nečinjenje policije u tom slučaju dovoljno govori samo za sebe.

Dva dana nakon te pucnjave, iz policije su kazali da tada nijesu dobili nikakvu prijavu o šenlučenju, ali da su u “akciju” stupili nakon što su “Vijesti” objavile detalje sa snimka koji je najprije postavljen na društenim mrežama.

Potom je pretresena Mićunovićeva kuća u Nikšiću, ali od oružja tamo, tvrde, ništa nije pronađeno.

Televiziji “Vijesti” iz Tužilaštva juče je odgovoreno da oružje nije pronađeno ni u kući njegovog sina u Budvi. Pretres je, kako navode, obavljen uz asistenciju policije i kotorskog tužilaštva.

“Osim toga, traženo je da se od Đ. M. (Đorđa) prikupe obavještenja da li je 24.01. na vjeridbi svoje sestre pucao iz vatrenog oružja, iz kog i čijeg oružja, te koja su lica još pucala iz automatskog oružja... Takođe je traženo da se prikupe obavještenja od B. M. (Branislava)... Osnovno tužilaštvo u Nikšiću obaviješteno je da je izvršen pretres kuće - stana koji koristi Đ. M. u Budvi i da tom prilikom nije pronađeno oružje, te slijedi prikupljanje ostalih obavještenja”, piše u odgovorima iz Tužilaštva.

Mićunović je zvanično vlasnik firme “Džek pot” i predsjednik odbora direktora “Zeta filma”, a pokušava da uđe i u posao sa mini-hodrocentralama. Vjeruje se da stoji i iza brojnih građevinskih projekata na primorju, kockarskog biznisa. Italijanske vlasti mu sude za šverc cigareta preko Jadrana.

Preporučujemo za Vas